28 / 04 / 2024

Süzer Plaza hakkında son karar Yargıtay'dan!

Süzer Plaza hakkında son karar Yargıtay'dan!

Kamuoyunda  'Gökkafes' olarak bilinen Süzer Plaza'nın yapıldığı arazi üzerindeki, Osmanlı döneminden kalma 'yapı yapılamaz şerhi'nin kaldırılmasına ilişkin yerel mahkemenin kararı, Yargıtay'ca onandı



Kamuoyunda  'Gökkafes' olarak bilinen Süzer Plaza'nın yapıldığı arazi üzerindeki, Osmanlı döneminden kalma 'yapı yapılamaz şerhi'nin kaldırılmasına ilişkin yerel mahkemenin kararı, Yargıtay'ca onandı. şžerhin kaldırılması kararının kesinleşmesiyle şžişli 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki Gökkafes'in yıkımının istendiği davanın da reddedilmesi bekleniyor.

1908 yılında Sultan Abdülhamid'in bina yapılamayacağı şerhi koydurduğu arazi için işadamı Mustafa Süzer'in 1984 yılında yaptığı başvuru üzerine Tapu Bölge Müdürlüğü söz konusu şerhi kaldırmıştı. Ancak Beyoğlu Belediyesi, 1997 yılında dava açmıştı. Hak sahipleri olan İTÜ Rektörlüğü, Hazine ve Büyükşehir Belediyesi de davaya katılmıştı. Böylece satın alındığı 1983 tarihinden bu yana tartışma konusu olan Gökkafes'in hukuki sorunu da ortadan kalmış olacak.
Habertürk


Geri Dön