28 / 04 / 2024

Tacettin Pekgüzel'den Ramazan ayında hırsızlık uyarısı!

Tacettin Pekgüzel'den Ramazan ayında hırsızlık uyarısı!

Sur Çelik Kapı Genel Müdürü Tacettin Pekgüzel geçmiş yıllardaki verilere dayanarak Ramazan ayında hırsızlık olaylarının arttığını belirtirken, "Ramazan aylarında yoğun misafirlikler nedeniyle boş kalan evlere yönelik hırsızlık olaylarında artış yaşanıyor.



Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için evlerde gerekli güvenlik önlemleri alınmalı. Ev güvenliği için hayati önem taşıyan çelik kapıların ancak gerekli özellikleri taşıması durumunda hırsızlık olayları önlenebilir. Ayrıca vatandaşlar evden çıkarken kapılarını kilitlemeyi ihmal etmemeli" dedi. 


Dünyada hırsızlığa karşı garanti veren ilk ve tek çelik kapı markası olduklarını söyleyen Pekgüzel, "bir çelik kapıda kullanılan kilidin sağlam olması, kilidin oturacağı bölge de sağlamsa anlamlıdır. Çelik kapının temeli kilidin oturacağı bölgedir. Kilit için yeterince dayanıklı bir bölge sunamayan çelik kapılar, en sağlam kilit kullanılsa bile kolayca açılır. Ayrıca; hırsızlığa karşı anahtarın girdiği bölgenin erişilmezliği sağlanmalıdır. Çelik kapılarda bu bölgeyi koruyan bir rozet sistemi bulunur. Bu rozet sisteminin keski ile yerinden çıkarılmayacak sağlamlıkta olması gerekir. Her rozet sistemi bunu sağlayamaz" diye konuştu.


Evleri hırsızlıklara karşı korumak için ilk şartın çelik kapı olduğunu ifade eden Pekgüzel, "her çelik kapının gerçek çelik kapı olmadığını, tercih edilen kapının, uluslararası standartlara uygun üretilmiş olmasına dikkat edilmeli" dedi. 



Geri Dön