15 / 05 / 2024

ramazan ayı hırsızlık uyarısı

ramazan ayı hırsızlık uyarısı

Sur Çelik Kapı Genel Müdürü Tacettin Pekgüzel geçmiş yıllardaki verilere dayanarak Ramazan ayında hırsızlık olaylarının arttığını belirtirken, "Ramazan aylarında yoğun misafirlikler nedeniyle boş kalan evlere yönelik hırsızlık olaylarında artış yaşanıyor.

Ramazan ayına 6 gün kala müjdeli haber geldi! Marketler et fiyatlarını sabitledi! İşte o marketler...

İstanbul'da bazı marketler, Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarını sabitledi. İşte et fiyatlarının sabitlendiği o marketler...

Konut sigortası neden önemlidir? Konut sigortası hangi riskleri kapsar?

Konut sigortası, birçok olumsuz durumda konutların korunmasına yönelik birçok hak tanıyan bir sigorta türüdür. Yangın, deprem, hırsızlık ve su baskını gibi durumlarda işe yarayan bu sigorta türü zorunlu olmasa da yaptırılabilir. Peki konut sigortası neden önemlidir, hangi riskleri kapsar?

Twitter dolandırıcısı 794.000 dolarlık ünlü Kripto hırsızlığı suçunu kabul etti

İngiliz bir adam Salı günü Barack Obama ve Elon Musk gibi ünlülerin Twitter hesaplarını hackleme ve 794.000 dolarlık kripto para birimini çalma planlarındaki rolünden dolayı suçunu kabul etti.

Ramazan ayının başlamasıyla zincir marketlerde et fiyatları yüzde 14 zamlandı!

Et ve Süt Kurumu’nun sabit fiyat kampanyasına İstanbul Perakendeciler Derneği ‘evet’ demesine rağmen üyelerinin çok az bir kısmı katıldı. Zincir marketlerde ise Ramazan ayının başlamasıyla birlikte fiyatlara başlamasıyla yüzde 14 zam geldi.

Ramazan bereketiyle geldi! Domates, salatalık, biberde yüzde 50 indirim uygulanıyor

Ramazan ayının girmesiyle beraber gıdadaki fiyatlar vatandaş tarafından yakın mercek altında. İftar sofralarını ziyafete çevirmek isteyen haneler sebzelerin fiyatlarının düşmesini beklerken müjdeli haber geldi ve Domates, salatalık ve biberde yüzde 50 indirim başladı!

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Gıda fiyatlarının 2023’ün ilk üç ayında yüzde 19,5 oranında, son bir senede de yüzde 111,9 oranında arttığı ülke tarihinin en pahalı gıda fiyatlarıyla Ramazan ayını karşıladı.

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) Ramazan ayı fiyatları belli oldu. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı birer kg’lik kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 TL’den market raflarında satılacak" dedi.

Ramazan ayı et fiyatları belli oldu! Fiyatlar sabitlendi! Et ve kıymanın kilosu tam bu kadar olacak!

Ramazan ayına sayılı günler kala çarşı ve pazarlardaki fiyatlar hareketlenmeye başladı. Et ve Süt Kurumu (ESK) da fiyat hareketliğinin önüne geçmek için önlemler aldı ve Ramazan ayı et fiyatları belli oldu. Et ve kıymanın kilosu tam bu kadar olacak!

Araç sahipleri dikkat! O ödeme yapılacak! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası on binlerce bina yıkılırken, enkazın altında kalan çok sayıda araç da zarar gördü. Hurdaya dönen yaklaşık 2 bin araç, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alana geldi ve burada hasar tespiti yapılacak. Bulunamayan araçlar içinse ‘hırsızlık teminatı

Son dakika gelişmesi! Deprem sonrası yaşanan hırsızlık olayları için bakanlık harekete geçti!

Kahramanmaraş merkezli 10 ile yaşanan depremlerin ardından hırsızlık ve yağma haberleri artmaya başladı. Yaşanan bu olayların artışı üzerine Adalet Bakanlığı konuyla ilgili bir genelge yayımlayarak, başsavcılıklara gönderdi. İşte detaylar…

Otoparklarda sorumluluk kime ait?

Otomobil sahipleri yüz binlerce liralık araçlarını bazen kısa süreli bazen de uzun süreli olarak otoparklara bırakıyor. Peki otoparklarda meydana gelen hırsızlık ve maddi hasar gibi olumsuz durumlarda sorumluluk kime ait? İşte detaylar...

Yomra Belediye Başkanı'ndan hırsızlık kriteri: Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, kamu adına görev yapan belediye başkanlarının eğer öncesinde herhangi bir gayrimenkülü ya da malvarlığı yoksa makam maaşıyla mülk sahibi olamayacağını açıkldı. Bıyık, "Maaşla çalışıp 2 dairesi varsa çalmıştır" dedi.

Akıl almaz yöntemle 126 milyon lirayı çalan kadının kimliği ve gizlendiği adresi deşifre edildi

Almanya'da çalıştığı şirketten 8.2 milyon euro çalan kadının kimliği ve paralarla kaçtıktan sonra nerede gizlendiği ortaya çıktı. Alman polisi hırsızlık olayının şüphelisinin Yasemin Gündoğan olduğunu ve genç kadının paralarla birlikte Türkiye'ye kaçtığını tespit etti.

ramazan ayı hırsızlık uyarısı Haberi

ramazan ayı hırsızlık uyarısı

Hırsızlık olaylarının önüne geçmek için evlerde gerekli güvenlik önlemleri alınmalı. Ev güvenliği için hayati önem taşıyan çelik kapıların ancak gerekli özellikleri taşıması durumunda hırsızlık olayları önlenebilir. Ayrıca vatandaşlar evden çıkarken kapılarını kilitlemeyi ihmal etmemeli" dedi. 


Dünyada hırsızlığa karşı garanti veren ilk ve tek çelik kapı markası olduklarını söyleyen Pekgüzel, "bir çelik kapıda kullanılan kilidin sağlam olması, kilidin oturacağı bölge de sağlamsa anlamlıdır. Çelik kapının temeli kilidin oturacağı bölgedir. Kilit için yeterince dayanıklı bir bölge sunamayan çelik kapılar, en sağlam kilit kullanılsa bile kolayca açılır. Ayrıca; hırsızlığa karşı anahtarın girdiği bölgenin erişilmezliği sağlanmalıdır. Çelik kapılarda bu bölgeyi koruyan bir rozet sistemi bulunur. Bu rozet sisteminin keski ile yerinden çıkarılmayacak sağlamlıkta olması gerekir. Her rozet sistemi bunu sağlayamaz" diye konuştu.


Evleri hırsızlıklara karşı...