28 / 04 / 2024

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Gıda fiyatlarının 2023’ün ilk üç ayında yüzde 19,5 oranında, son bir senede de yüzde 111,9 oranında arttığı ülke tarihinin en pahalı gıda fiyatlarıyla Ramazan ayını karşıladı.



Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Ar-Ge birimi KAMUAR verilerine göre, gıda fiyatlarında mart ayında bir önceki aya göre yüzde 5,2 oranında artış meydana geldi.

KAMUAR fiyatlarını Ankara'daki marketlerden düzenli olarak derlediği ve vatandaşların en fazla tükettiği 64 temel gıda maddesinden oluşan bir sepeti temel alarak hazırladığı gıda fiyatları endeksinin Mart 2023 sonuçlarını paylaştı.

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

34 AYDIR ARTIYOR

Gıda fiyatlarında 2020 yılının haziran ayında başlayan yükseliş eğilimi 2023 martta da sürdü ve fiyatlar bir önceki aya göre yüzde 5,2 oranında yükseldi. Dünya gıda fiyatları son 10 aydır aralıksız bir şekilde azalırken Türkiye'deki kesintisiz artış süresi ise 34 aya ulaşmış oldu.

DÜNYADA 10 AYDIR DÜŞÜYOR, TÜRKİYE’DE 34 AYDIR YÜKSELİYOR

Dünyada gıda fiyatları son 10 aydır aralıksız olarak azalırken, Türkiye'de ise son 34 aydır gıda fiyatları aralıksız artıyor.  Türkiye artık özellikle yaz aylarında yaşamaya alıştığı gıda fiyatlarındaki ucuzluğu 2020 yılından bu yana bir daha göremedi. Son 34 ayda Türkiye'de gıda fiyatlarında yüzde 485,2 oranında artış yaşandı.

İşte detaylar...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön