13 / 05 / 2024

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Gıda fiyatlarının 2023’ün ilk üç ayında yüzde 19,5 oranında, son bir senede de yüzde 111,9 oranında arttığı ülke tarihinin en pahalı gıda fiyatlarıyla Ramazan ayını karşıladı.



Bakliyat fiyatlarının yüzde 3,9 oranında arttığı mart ayında; salça, zeytin, bal, çay, tuz ve benzeri gıda maddelerinden meydana gelen diğer işlenmiş gıda fiyatlarında ise yüzde 1,3 oranında artış meydana geldi. Böylece, insanlar mevcut gıda tüketim alışkanlıklarına göre seçilen 64 gıda maddesinden meydana gelen gıda sepetini satın alabilmek için mart ayında, bir önceki aya göre yüzde 5,2 daha fazla para harcadı.

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

YILLIK DEĞİŞİM

2023 mart ayında 2022’nin aynı ayına göre ekmek, un, bulgur, makarna fiyatlarında yüzde 85,2 oranında, et-balık fiyatlarında 95 oranında, süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında yüzde 116 oranında artış meydana geldi. Bir sene öncesine göre yağ fiyatları yüzde 24,1 oranında yükseldi. Meyve fiyatları yüzde 124,5 oranında, sebze fiyatları ise yüzde 235,4 oranında artış yaşadı. Bakliyat fiyatları son bir senede yüzde 68,7 oranında, diğer gıda fiyatları ise yüzde 96,6 oranında arttı.

Tarımsal girdi maliyetleri ve tarım ürünü üretici fiyatlarındaki zamlar gıda fiyatlarındaki senelik artışın gelecek aylarda da üç haneli oranlarda kalmaya devam edeceğini gösteriyor.

Gıda fiyatlarındaki son bir yıllık ortalama fiyatlar temel alınarak yapılan hesaplamaya göre ise 151,1 oranında zamlandı.

SGK’dan kritik duyuru! O oranlar yeniden belirlendi! Resmi Gazete’de yayımlandı!

BİM’de çok konuşulacak indirimler başlıyor! 48 parça yemek takımı 1.799 TL’ye, 3’lü meşrubat bardağı 99 TL’ye düştü!

Aile Bakanlığı’ndan annelere ardı ardına müjde! Karşılıksız 600 TL verilecek! Bakan Derya Yanık resmen duyurdu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön