05 / 07 / 2024

Tacikistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tacikistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Taciklerin Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmaları mümkün müdür? Tacikistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Tacikistanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Tacikistanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...



Tacikistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tacikistan,  Orta Asya'da denize çıkışı olmayan bir ülkedir. Komşuları güneyde Afganistan, batıda Özbekistan, kuzeyde Kırgızistan ve doğuda Çin Halk Cumhuriyeti'dir. 


En büyük etnik grubun Tacikler olduğu ülkede tarihi ve kültürel olarak bölgede varlığını sürdüren Özbekler'de bulunmaktadır. 


Peki, Tacikistanlılar Türkiye'den ev alabilir mi? Tacikistanlılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Tacikistanlılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Tacikistan vatandaşları olan Taciklerin Türkiye'den gayrimenkul edinim hakları bulunuyor. Tacikistanlıların Türkiye'den ev alabilmeleri için gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Taciklerim Türkiye'deki tapu işlemlerini gerçekleştirebilmeleri için gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:


Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekmektedir.




Geri Dön