13 / 05 / 2024

Tadilat ruhsatı ücreti!

Tadilat ruhsatı ücreti!

Tadilat ruhsatı gerektiren işlemlerin yapılabilmesi için istenen belgeler ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi ve tadilat ruhsatı bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tadilat ruhsatı ücreti ne kadar?



Tadilat ruhsatı ücreti!

Evin içerisinde yapılacak kimi tadilatlar ruhsata tabi olabiliyor. Ruhsat gerektiren tadilatlar, dairenin metrekaresini değiştiren, dışarıdan görünen veya bina taşıyıcı unsurlarını etkileyen tadilatlar olarak karşımıza çıkıyor.


Buna karşın, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat gerekmiyor.


Tadilat ruhsatı alınacaksa; gerekli belgeler ile birlikte belediyeye müracaat edilmesi ve tadilat ruhsatı bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, tadilat ruhsatı ne kadar?


Tadilat ruhsatı ücreti ile ilgili bilgiler bölgenin imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. 


Tadilat Ruhsatına İlişkin Ücretler

Tadilat ruhsatına ilişkin ücretler; tadilat yapılan bağımsız bölüm yapı inşaat alanının beher m²si için, yeni yapı ruhsatına ilişkin ücretlerin yarısı kadar alınıyor.


Alınan bu ücret tüm kalemleri kapsamaktadır. Ayrıca tadilat ruhsat aşamasında, belirlenen bu ücretten başka ücret alınmıyor.


Tadilat ruhsatı ücreti ne kadar?

Tadilat Ruhsatı Tetkik Ücreti

Mesken m21,70YTL

Ticaret m22.20YTL

 

Betonarme Tadilat Tetkik Ücreti

0-250 m260YTL

251-500 m2100YTL

501-1000 m2170YTL

1001-10000 m2420YTL

10001 ve üzeri


Apartman tadilat saatleri!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön