28 / 04 / 2024

Tahir Tellioğlu: Konut almadan önce araştırın!

Tahir Tellioğlu: Konut almadan önce araştırın!

Uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara uyarı yapan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, uzun vadeli krediyle gayrimenkul alan vatandaşın, konutun yapılacağı yerden yüklenici firmaya kadar tüm bilgileri edinmesi gerektiğini söyledi...



Uzun vadeli konut satışlarından ev alacaklara İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonumdan (İMKON) önemli uyarılar geldi. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, uzun vadeli krediyle gayrimenkul alan vatandaşın, konutun yapılacağı yerden yüklenici firmaya kadar tüm bilgileri edinmesi gerektiğini söyledi. 

Son zamanlarda maketten veya inşaatı devam eden projeler üzerinden, uzun vadeli satışların artması nedeniyle uzmanlardan uyarılar geldi. İMKON Başkanı Tellioğlu, bu satışlarda ev alan vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli hususlara değindi. 


Gayrimenkul satın alınırken, uzun vade, cazip fiyat ve kampanyaların yanı sıra, projeyi yapan firmanın da iyi araştırılması gerektiğini belirten Tellioğlu, satış vaadi sözleşmesinin içeriği, yapılacak işin teknik şartnamesi, yüklenici firmanın geçmişi, gayrimenkulün yapılacağı arsanın üzerindeki ipotek, borç ve imar durumu konularında nitelikli bilgilerin alınması gerektiğini vurguladı. Gayrimenkul alım-satımının, tapu sicil memurunun önünde imzalanarak gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Tellioğlu, satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilmemişse bunun hukuken hiçbir geçerliliğinin olmadığını hatırlattı. 


'BİRDEN FAZLA KİŞİYE SATAN VAR'

 Müteahhitlik Yasası'nın olmayışından dolayı sektörde büyük bir boşluğun bulunduğunu savunan Tahir Tellioğlu, "Bu boşluktan dolayı kimi sözde müteahhitler bazen bir evi birden fazla kişiye satabilmektedir. İşini iyi yapan ile yapmayanların kanun çerçevesinde birbirinden ayrılması gerekir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının üzerinde çalıştığı Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın, çok geçmeden TBMM gündemine getirilerek yasalaşması, sektördeki dürüst meslektaşımızın ve vatandaşımız hukukunun korunması açısından çok önemli" dedi. 


Şerife MERKİT-Habertürk Ankara


Geri Dön