08 / 07 / 2024

Tahliye davalarında daha hızlı sonuç almak için buna dikkat!

Tahliye davalarında daha hızlı sonuç almak için buna dikkat!

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye davaları ile ilgili çok önemli bir detaya değindi. İşte o paylaşım...



Mülk sahipleri ile kiracılar arasındaki kavgalar her geçen gün artarak devam ederken, hem konut sahipleri hem de kiracılar yaşadıkları mağduriyetleri sık sık sosyal medya hesaplarından paylaşıyor.

Konut sahipleri düşük kiralardan dert yanarken, kiracılar da yüksek kira artışlarından rahatsız olduklarını belirtiyor. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kavgalar mahkemelere taşınırken tahliye davaları ile ilgili detaylar da pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. 

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu resmi sosyal medya hesabı https://x.com/eyupogluisikgor üzerinden yaptığı paylaşımda tahliye davalarında, tahliye nedenleri farklı dava konuları olacağı için birbirlerine etki etmezler. Hangi davada tahliye etme hakkına ulaşırsanız o kararın icrasını sağlayarak daha hızlı sonuçlar elde edileceğini belirtti.

Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun paylaşımı şu şekilde:


TAHLİYE DAVALARINDA TÜM TAHLİYE NEDENLERİNDEN YARARLANIN!

Tahliye davalarında, tahliye nedenleri farklı dava konuları olacağı için birbirlerine etki etmezler. Hangi davada tahliye etme hakkına ulaşırsanız o kararın icrasını sağlayarak daha hızlı sonuçlar elde edersiniz. 

Örneğin ihtiyaç sebebiyle tahliye davanız devam ederken eksik ödemeye ilişkin de tahliye davası açabilirsiniz ve bu iki davadan hangisinden daha önce sonuç alırsanız alınan kararı kullanabilirsiniz. 

Ayrıca kira tespit davası açmanızın da tahliye davalarına etkisi bulunmamaktadır. Eğer kira tespit davası açmak için gerekli şartlar sağlanmış ise tahliye davası ile birlikte açılmasında yarar vardır. 

İzmirBam12 HD 2018/367 E.2018/1554K.
10.10.2018

 

Altında dananın kuyruğu perşembe günü kopacak! 'Altın alalım mı, bekleyeli mi?' sorusuna İslam Memiş'ten net cevap! 

Herkes bekliyordu, emekliye bu ay ek ödeme 12 bin TL oldu! TEB e

Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya iniyor! Süper Hızlı Tren'in güzergahı belli oldu!


Geri Dön