19 / 05 / 2024

Tahliye taahhütnamesini boş veren kiracılara kötü haber!

Tahliye taahhütnamesini boş veren kiracılara kötü haber!

Son zamanların en çok konuşulan konuları arasında ev sahibi kiracı kavgaları yer alırken, ev sahibi kiracı hakları paylaşımları ile dikkat çeken Hukukbil de tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı. 



Son zamanların en çok konuşulan konuları arasında ev sahibi kiracı kavgaları bulunuyor. İki taraf arasında sert rüzgarlar eserken, hep ev sahipleri hem de kiracılar sahip oldukları haklar ile ilgili araştırmalar yapıyor.

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık ev sahibi ve kiracı hakları ile ilgili olarak paylaşım yapan 8 bin 650 takipçili Hukukbil isimli kullanıcı resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/bilgiler_hukuki üzerinden tahliye taahhütnamesi ile ilgili çok önemli bir paylaşım yaptı. 

Hukukbil paylaşımında "Kiracının tahliye taahhüdünü boş olarak verdiği ve üzerinin sonradan doldurulduğu iddiası dinlenmez. Belgeyi imzalayarak boş olan kısmın ne şekilde doldurulacağı, peşinen kabul edilmiş sayılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Hukukbil tarafından yapılan paylaşım şu şekilde:


Kiracının tahliye taahhüdünü boş olarak verdiği ve üzerinin sonradan doldurulduğu iddiası dinlenmez. Belgeyi imzalayarak boş olan kısmın ne şekilde doldurulacağı, peşinen kabul edilmiş sayılmalıdır.

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi
Esas:2009/12238 
Karar:2010/2452

Hukukbil'in paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde:

 

Batıyakası Kartal'da yüzde 25 peşinat 60 aya varan vade avantajı!

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

Bankalardan 31 Mayıs 2024 uyarısı! Peş peşe duyurdular, başvuranın hesabına 25 bin TL geçiyor!


Geri Dön