19 / 05 / 2024

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

Konut piyasasındaki durgunluk devam ettikçe internet sitelerindeki ilan sayısı artıyor. Nüfusa göre kıyaslandığında bazı illerdeki satılık sıfır  konut ilanı sayısı birkaç artıyor.



Konut fiyatlarında reel anlamda uzun süreden sonra ilk kez düşüş yaşanmasına rağmen ev satış rakamlarında artış görünmüyor. İnternet sitelerinde yer alan satış ilanlarının sitede kalış süresi de uzuyor.  

İnşaat Mühendisi ve Eskişehir Ticaret Odası Üyesi İnşaat mühendisi Atakan Bakılan, https://twitter.com/atakanbakilan, ilan sitesinden yaptığı karşılaştırmada Eskişehir’de satılık sıfır ev stoğundaki fazlalığa dikkat çekti.

Atakan Bakılan, Eskişehir’in nüfusunu ve satılık ev sayısını Bursa ve İstanbul ile karşılaştırarak “Eskişehir’de satılık konut çok fazla” dedi. Bakılan, “İlan sitesinde yaklaşık 915 bin nüfuslu şehrimiz Eskişehir’de satılık 5 bin 51 tane “sıfır” konut ilanı var. 3 milyon 214 bin nüfuslu Bursa’da ise bu sayı 5 bin 546. Kıyaslarsak 3.5 katı olması gerekirken neredeyse aynı. Eskişehir’de satılık konut sayısı çok fazla. İstanbul’da ise bu sayı 35 bin 56, yani Eskişehir’in 7 katı. İstanbul’un nüfusu ise Eskişehir’in 17 katı. Bu kıyasta da benzer bir sonuç ortaya çıkıyor” paylaşımını yaptı.

Takipçileri, "Demek ki konut açığı yok, vatandaşın alacak parası yok, Eskişehir’de öğrenciler için yapılan residanceler nedeniyle konut sayısının yüksek yorumlarını yaptı.   

İŞTE O PAYLAŞIM  

DEMEK Kİ KONUT AÇIĞI YOK, VATANDAŞIN PARASI YOK

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Otomobil ve ev almak için doğru zaman mı? Uzmanı ayrı ayrı tarih verdi

Cumhurbaşkanı'ndan asgari ücrete zam sinyali: Son dakika refah payı açıklaması geldi!

 

 


Geri Dön