29 / 04 / 2024

TAI 'ye uzay merkezi, Gölbaşı 'na radar tesisi kurulacak!

TAI 'ye uzay merkezi, Gölbaşı 'na radar tesisi kurulacak!

Başbakan Erdoğan, basın toplantısıyla açıklayacağı Ankara ile ilgili projelerin ipuçlarını ATO 'nun ödül töreninde verdi.ˆ Erdoğan TAI 'ye uzay merkezi, Gölbaşı 'na radar tesisi kurulacağını belirterek “Ankara savunmanın başkenti olacak ” dedi



Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan,  Ankara  için yakında açıklayacağı mega projelerin ipuçlarını dün Ankara Ticaret Odası 'nda (ATO) verdi. Erdoğan TAI 'ye uzay merkezi, Gölbaşı 'na radar tesisi kuracaklarını söyledi. ATO 'da düzenlenen ödül töreninde     İstanbul için ‘Kanalistanbul ' ve ‘İki şžehir ' adı altında iki önemli proje açıkladıklarını hatırlatarak konuşmasına başlayan Başbakan Erdoğan “Ankara için de, 2023 'e kadar bitirmeyi hedeflediğimiz mega projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde özel bir basın toplantısıyla açıklayacağım. Ancak şu anda açıklamam gerekenleri burada ifade etmekte fayda görüyorum. Etlik ve Bilkent 'te, Avrupa 'nın en büyük şehir hastaneleri kampüsünü inşa ediyoruz. Proje hazırlıklarımız tamam, seçimden sonra dozerler çalışmaya başlayacak. Ankara artık sağlıkta da bir merkez haline gelecek ” dedi.

Kazan 'a lojistik üssü

“Savunma sanayinin başkenti Ankara 'dır ” diyen Başbakan Erdoğan yeni projeler hakkında şunları söyledi: “2016 yılında savunma sanayinde ciro hedefimiz 8 milyar dolar. Bunun 6 milyar doları Ankara 'dan sağlanacak. TAI 'de uzay ve uydu merkezi kuruyoruz. Gölbaşı 'nda radar tesis kuruyoruz. Ankara 'da şu anda 5 teknokent var, bunlara yenilerini de ekleyeceğiz. Kazan 'da bir lojistik üssü kuruldu. şžu anda bin 200 kişiye istihdam sağlıyor. Firma sayısını 400 'e ulaştırmayı hedefliyoruz. 2023 hedefi olan Ankara 'da serbest ticaret merkezi kuruyoruz. Sadece bu bölgeden ihracat hedefimiz 3 milyar dolar. Akyurt ilçemizde 1 milyon 800 bin metrekare üzerine bir fuar merkezi inşa edecek. Kızılay 'a raylı sistem döşeyeceğiz. ”

35 bin kişilik stadyum

“Buna benzer bir çok proje var ” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Örneğin ciddi bir spor kompleksini Ankara 'da kuracağız. Mevcutlar tehlike arz ediyor. Bunları kaldırmayı, bunların yerine 35 bin kişilik bir stadyum ve olimpik yüzme havuzları ile Ankara 'yı çok daha zengin hale getirmeyi düşünüyoruz. Ankara 2023 vizyonuna büyük Türkiye vizyonuna yaraşır bir şekilde artık çok farklı bir kent hüviyeti kazanıyor. ” Konuşmasının ardından Başbakan Erdoğan, 2009- 2010 yıllarında en çok ihracat yapan, gelir ve kurumlar vergisi ödeyenlere plaket verdi. Plaket alanlar arasında TOBBˆBaşkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da yer aldı.

Bezci: Sıra dışı projeler cesur adamların işi

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın da katıldığı programda yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Bezci, Başbakan Erdoğan 'a hitaben, “Sıra dışı projeler cesur adamların işidir. Eserler insanların izidir. Cesaretinize inanıyoruz ” dedi. Konuşmasında Ankara 'nın sorunlarına da değinen Bezci, Ankara olarak birçok alanda ‘marka gömleğini ' sabırsızlıkla giymek istediklerini belirten Bezci, kendisine göre Ankara 'nın ayağında iki ‘pranga ' bulunduğunu, bunlardan birisinin 12 Eylül döneminde çıkarılan bir kanun yüzünden ‘Atatürk Kültür Merkezi 'ne tek bir çivi dahi çakılamıyor olması, diğerinin ise ‘Atatürk Orman çiftliği 'ne dokunulamaması olduğunu söyledi. Bezci “Bunların ikisi de atıl durumda ” dedi.

ATO MECLİS BAşžKANI

Allah o günleri yine yaşatmasın

ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de yaptığı konuşmada, Türkiye 'nin önemli krizlerden geçtiğini hatırlatarak Allah 'tan bir daha hiç kimseye böyle kaotik bir ortam yaşatmamasını diledi. Konuşmasında Türkiye 'nin cari açık sorununa da değinen Gürgür, Türkiye 'nin cari açık problemini en kısa sürede aşacağını ve ekonominin kararmasına izin vermeyeceğini söyledi. Bu arada toplantıya Erdoğan 'ın yanı sıra Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Cemil çiçek, Ali Babacan, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek de katıldı.
Star


Geri Dön