29 / 04 / 2024

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul'da taksilere yapılan yüzde 51,52'lik zammı taksiciler beğenmedi ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin karar vereceği zammı uygulama kararı aldı. İşte detaylar...



İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından taksilere verilen yüzde 51.52'lik zammın yeterli olmadığını belirtti ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin vereceği zammı uygulayacaklarını açıkladı.


"UKOME'nin verdiği oranı kabul etmiyoruz"

UKOME'nin toplantısında toplu ulaşıma yapılan yüzde 51.52 zam kararına tepki gösteren Aksu, "İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununun 63. maddesi gereği yarın olağanüstü toplanacak. Ve bizim ücret tarifelerimizde değişiklik yapacak. UKOME'nin verdiği bu oranı kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kabul ettiği teklifle, toplu ulaşımda kullanılan otobüs, metrobüs, metro, tramvay, nostaljik tramvay, marmaray, vapur, deniz otobüsü, dolmuş, minibüs, taksi, okul ve personel servislerine yüzde 51.52 zam yapıldı. Taksilerin minimum (indi-bindi) ücretine ise yüzde 75 zam geldi. Böylece, İstanbul'da taksilerin minimum ücreti 40 TL'den 70 TL'ye yükseldi. Ancak taksiciler, yapılan zammı yetersiz bulduklarını ve mesleklerinin sürdürülebilirlikten çıktığını ifade ettiler.

Eyüp Aksu, taksicilerin demirbaş giderlerine en az yüzde 100 oranında tarife zammı talep ettiklerini ve bu taleplerini göz önünde bulundurarak yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine zam yapılması talebinde bulunduklarını söyledi. Ancak komisyon ve büyükşehir belediyesinin ısrarla yüzde 51.52 oranında zam teklifini sunduğunu belirterek ret oyu kullandıklarını ve toplantıdan ayrıldıklarını belirtti.

"İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği yeni ücretleri duyuracak"

Esnafın mağdur olduğunu vurgulayan Aksu, "Kesinlikle bu oranlarla biz bu hizmete devam edemeyiz. Esnafımız zor durumda, mesleğimiz sürdürebilirlikten çıktı. Kontak kapama şu anda gündemde değil. Bizim üst kuruluşumuz olan İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği, 5362 sayılı esnaf sanatkarlar kanununun 63. maddesi gereği yarın olağanüstü toplanacak ve ücret tarifeleri değişikliğini yapacak. Ardından kamuoyuna duyuracağız" dedi. 

Kötü haberi bu sözlerle verdi: Damacana su 100 lirayı bulabilir

Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 fındık alım fiyatlarını açıkladı

1 TL, 50 kuruş, 25 kuruş ve 5 kuruşu olanlar dikkat! 14 yıl sonra bir ilk


Geri Dön