02 / 05 / 2024

Kötü haberi bu sözlerle verdi: Damacana su 100 lirayı bulabilir

Kötü haberi bu sözlerle verdi: Damacana su 100 lirayı bulabilir

İstanbul Gazoz Su Şerbet Boza Turşu ve Sirke İmal Edenler ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, damacana su fiyatlarının 100 TL'ye çıkabileceğini söyledi. İşte detaylar...



İstanbul'da damacana su fiyatlarındaki artış, akaryakıt zamlarının etkisiyle beraber, 70 lirayı buldu. Yeni iddia ise 100 lirayı bulabileceği yönünde. 

Cumhuriyet'e konuşan İstanbul Gazoz Su Şerbet Boza Turşu ve Sirke İmal Edenler ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Turan Akkaya, artan akaryakıt fiyatları yüzünden her ay damacana suya yeni bir zam yapıldığını söyleyerek endişelerini dile getirdi.

Damacana su 100 lirayı bulabilir!

Akkaya, “Şaşkın ördek gibiyiz. Fiyatların nerede duracağını bilmiyoruz. Eskiden suda tarife fiyatı belirledik. Akaryakıta zam gelmeye devam ettiği sürece su zamları da durmayacak. Bu gidişle 100 lirayı bulur” dedi.

Su bayilerinin yaklaşık yüzde 10'u kapandı!

Artan maliyetler nedeniyle, Türkiye'de yaklaşık 10 bin su bayisinin yüzde 10'u kapandı. Su fiyatlarındaki bu artış, tüketicileri alternatif çözümlere yönlendirmeye başladı. Arıtma cihazlarının tercih edildiği belirtiliyor.

Akkaya, "Su fiyatları yükseldiği için vatandaşlar arıtma cihazlarına yöneldi" şeklinde konuştu.

Bu durum, ambalajlı su tüketimini de olumsuz etkiledi. Türkiye'de çoğunluğu yabancı 300 marka bulunuyor. 2016'da yıllık kişi başı ortalama ambalajlı su tüketimi 148 litre iken, bu oran 2019'da 140 litreye, 2022'de ise 126 litreye düştü.

Damacana su fiyatlarındaki bu büyük artış, su bayilerinin yaklaşık yüzde 10'unun kapanmasına sebep oldu.

Damacana su fiyatlarındaki belirsizlikler ve yüksek maliyetler nedeniyle tüketicilerin su arıtma cihazlarını tercih etmesi, önümüzdeki dönemde su sektöründeki rekabeti de etkileyebilir. Yetkililer, su fiyatlarındaki artışın nedenlerini değerlendirerek, sektördeki dengeyi sağlamak için önlemler almak adına çalışmalara devam ediyor. Ancak tüketiciler, su ihtiyaçlarını karşılamak için daha ekonomik çözümler arayışında olmaya devam edecek gibi görünüyor.


Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 fındık alım fiyatlarını açıkladı

1 TL, 50 kuruş, 25 kuruş ve 5 kuruşu olanlar dikkat! 14 yıl sonra bir ilk

Fed yöneticisi açıkladı! Faiz ne zaman düşecek?

 


Geri Dön