27 / 04 / 2024

Taksim AKM bugün açılıyor!

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 



2018'de yeniden inşa edilmek için yıkılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), 2.5 yıllık inşaat süresinin sonrasında bugün açılıyor. Sabah'ta yer alan habere göre; açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM bugün açılıyor!

Yaklaşık 2 milyar TL'ye mal olan görkemli bina, Beyoğlu Kültür Yolu'nun da en gözde mekanı ünvanına sahip olacak. AKM'nin açılışı öncesi yapılan tanıtım toplantısında açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Dünyadaki benzer örneklerin ortalama inşa süreciyle kıyasladığımızda neredeyse üçte biri kadar bir zamanda tamamlandı" dedi. Ersoy, "Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, İstanbul Devlet Opera ve Balesi, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Senfoni Orkestrası, İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu yerleşik olarak bulunacak" ifadelerine yer verdi. 

Taksim AKM bugün açılıyor!

AKM 5 bloktan meydana geliyor. A Blok AKM'nin kalbi olan opera binası. İçinde 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu var. 49 bin metrekare ve 14 kat. 16 bin 300 metrekarelik B Blok tiyatro binası. Tiyatro salonunun 802 kişilik kapasitesi bulunuyor.  Ofisler, kitap kafe ve dükkânlar C Blok içinde. AKM'nin en önemli noktalarından biri sergi salonlarının olduğu D Blok. Bin 600 metrekare kullanım alanına sahip olan E Blok, restoran binası olarak hizmette olacak. AKM, yüzde 70 yerli malzeme kullanılarak yapıldı. 6 bin 100 metrekare alanda peyzaj çalışmasının gerçekleştiği binada, 4 bin 700 metrekare alana sahip "Yeşil Çatı" sistemi uygulandı. Yeşil çatı sistemi ile beraber proje gün ışığından olabildiğince yararlanacak şekilde inşa edildi. 

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!


Geri Dön