09 / 05 / 2024

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın restorasyonu tamamlanıyor

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nın restorasyonu tamamlanıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Taksim Cumhuriyet Anıtı 23 Nisan'a yeni yüzüyle merhaba diyecek



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Tarihi ve Çevreyi Koruma Müdürlüğü'nce Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. 11 Kasım 2009 tarihinde başlayan restorasyon ve çevre düzenleme çalışması, 23 Nisan 2010 tarihinde açılışa hazır hale gelecek.

Çalışmalar kapsamında daha önce 650 metrekare olan tören alanı 1000 metrekareye çıkarıldı ve anıt üzerindeki kurşun çatı örtüsü yenilendi. Üzerinde zamanla oluşan çatlaklıkların enjeksiyonla doldurulduğu anıtta, bronz heykeller ve alınlıklarda bulunan rozetler, metal konservatörü tarafından uzman heykeltraşlar gözetiminde el aletleriyle hasas mekanim yöntemle temizlendi.

Restorasyon çalışması çerçevesinde Anıt'ın çevre düzenlemesi de yenilendi. Çevre düzenlemesi çalışmaları çerçevesinde yaya aksı ile çim alan arasındaki zemini ayıran bordürler mermer bordürle değiştirildi. Boya katkısı kullanılmadan ve orijinal yapıya zarar vermeden mozaik döşeme kaplaması yapıldı. Anıt ve çevresinin aydınlanma altyapısı, aydınlanma sistemi ile sulama sistemleri yenilendi.
Star


Geri Dön