22 / 11 / 2024
fuzul

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 yıl içerisinde hizmete açılacak!

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2 yıl içerisinde hizmete açılacak!

Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Güven Bektemür, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, bölgesel hastane olma niteliğini devam ettireceğini belirtti.




Güven Bektemür, ''Çünkü hastane, bu bölgede sağlık hizmeti verilmesi açısından da elzem bir sağlık kurumu" dedi. Beyoğlu bölgesine bağlı sağlık kurumlarında devam eden revizyon ve şehir hastanelerinin yapımı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Hastanelerin sosyal alanlarının daha geniş ve konforlu olmasıyla hasta ve yakınlarının daha rahat edeceğini belirten Bektemür, "Özellikle ülkemizde, sağlık kurumlarına hastalar birkaç yakınıyla geliyor. Biz de bu durumu göz önünde bulundurarak projelerimizde hastanın ve refakatçisinin rahat edebileceği fiziki mekanları sağlamaya çalışıyoruz. Bizim açımızdan bu çok önemli" diye konuştu.


Güven Bektemür, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğuna işaret ederek, bu imkanlarla dünyada nadir görülen merkezler arasında yer alan şehir hastaneleri yapabildiklerini aktardı. 


Hastane yatırımlarının bir ülkenin ekonomik bakımdan güçlü olduğunu gösteren önemli parametreler arasında yer aldığını anlatan Bektemür, şunları kaydetti:


"İstanbul'da yapımı devam eden hastaneler bittiği zaman hem sağlık turizmi açısından hem de hasta konforu ve çalışan memnuniyeti açısından çok ciddi getirileri olacak. Eski binalarda ne kadar etkili sağlık hizmeti verirseniz verin gözükmüyor. Hasta koğuş tipi odalarda kalıyor. Banyo ve tuvaleti yoksa refakatçisi yanında rahat edemiyorsa sıkıntı oluyor. Ne kadar nitelikli hizmet verirseniz verin istediğiniz düzeyde memnuniyet geri dönüşü alamıyorsunuz. Bu bakımdan hizmet sunulan mekanın güzelliği, konforu çok önemli. Estetiği olan bir ortamda renklerin bile insan ruhuna etkisi bilimsel olarak ispatlanmış. O renk stillerini ve gerekirse müziği de bunun içine katarak hastanın, hastane algısını değiştirmeyi, özellikle çocuk hastalara hastanede olduğunu hissettirmemeye çalışıyoruz. Özellikle oyun alanlarını konseptin içine yerleştiriyoruz. Hatta çocuk hekimlerinin önlükle alana girmemelerini sağlayarak, orada bir oyun alanı varmış algısı oluşturmaya çalışıyoruz."


- "İnşaat bittiğinde hastanenin personeli de geri dönecek"


Dr. Bektemür, aynı yerde yıkılıp yeniden yapılacak olması sebebiyle geçici bir süreliğine çalışanlarıyla Gaziosmanpaşa'daki binasına taşınan Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin, modern konsepte sahip 45 bin metrekarelik kapalı alanda yaklaşık 250 yatakla yaklaşık 2 yıl içerisinde hizmete açılacağını ifade etti. 


İnşaatın bitmesiyle hastane ekibinin yeni binalarına getirileceğini aktaran Bektemür, şu bilgileri verdi:


"Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile çıkan haberler en başından itibaren spekülatif haberlerdir. Buranın önceki dönemlerdeki yatırım planlarında yıkılıp yeni bir hastane yapılması durumu söz konusuydu. Üzerinde helikopter pisti olarak hazırlanan ve Anıtlar Yüksek Kurulu'na verilen bir proje vardı. Bu proje yüksekliğinin uygun görülmemesi nedeniyle revize edildi. Aslında süreç bundan dolayı uzadı. Gezi olaylarının girmesiyle burada bir AVM'nin yapılacağı söylentileri, olayı iyice karıştırdı. Aslında biz başından beri buraya hastane yapılacağını, projenin hazır olduğunu ve kurul onayına takılması nedeniyle sürecin biraz uzadığını belirttik."


- "Bölgenin bu hastaneye ihtiyacı var"


Aynı bölgede bulunan Beyoğlu Göz Hastanesi'ni de yeni yerine taşıyacaklarını vurgulayan Bektemür, hastanenin şu andaki yerinde mevcut fiziki yapıya bir yenileme imkanının bulunmadığını dile getirdi.


Bölgede hizmet veren Gümüşsuyu Askeri Hastanesi'nin deprem güçlendirilmesiyle ilgili sorunlarının olduğunu, Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin de Seyrantepe'ye yapılan yeni yerleşkesine taşıdıktan sonra bölgede güçlü bir sağlık kurumu kalmadığına dikkati çeken Bektemür, şöyle devam etti:


"Dolayısıyla bölgenin Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ihtiyacı var. Biz de Sağlık Bakanlığı olarak hiçbir zaman o yerleşkeye bir AVM düşünmedik. Başkaları düşünmüşlerdir. Onları biz de duyduk ama bizim baştan beri burası için yaptığımız planlamamızda bir hastane vardı. Bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyordu. Biz de Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne mevcut hastaneyi taşıdık. Şu anda müteahhit eski binanın yıkımı yapıyor, yeni binanın inşaatına da en kısa sürede başlayacak. İnşallah 2 yıl içerisinde de bitirileceğini düşünüyoruz. Biz de ondan sonra tekrar taşıma sürecine başlayacağız. Yani, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgesel bir hastane olma niteliğini devam ettirecek. Çünkü hastane bu bölgede sağlık hizmeti verilmesi açısından da elzem bir sağlık kurumu."


- "Konforu ön planda tutan bir proje hayata geçiriyoruz"


Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Güven Bektemür, eski binanın fiziki olarak ciddi sorunları olduğuna işaret ederek, "Yani aciline ambulans giremiyordu. Eski mimaride asansörleri, ameliyathaneleri problemliydi. Hiç kimsenin hastalanmasını istemiyoruz ama hastalandığı zaman da gayet konforu ön planda tutan bir hastane projesini hayata geçiriyoruz. Buradaki amacımız hem hastanın hem de çalışanın konforunu sağlamak. Çünkü çalışanlar mutlu olmadığı zaman hastalara o mutluluğu yansıtamıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.


AA


Geri Dön