12 / 05 / 2024

Talep artınca fiyatlar patladı! İstanbul'un üç ilçesinde emlak bedelleri resmen üçe katlandı!

Talep artınca fiyatlar patladı! İstanbul'un üç ilçesinde emlak bedelleri resmen üçe katlandı!

Vatandaş ile yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Şile, Silivri ve Çatalca'da emlak fiyatları bir sene içinde 3'e katlandı. 



METREKARESİ 2 BİN TL'NİN ÜZERİNDE 

Haber Global'den Mert İnan'ın haberine göre, halihazırda Silivri ve Çatalca'da yeni sayılan ara kat konutlar metrekare bazlı değişmekle beraber ortalama 2.5 ile 4.5 milyon TL arasında alıcı bulurken, Şile'deki rakamlar ise bu fiyatların da üzerine çıkmış.

Paylaşılan detaylara göre, Silivri'de villa ya da bahçeli müstakil konutlar da ortalama 10 milyon Türk Lirası bedelle satışa çıkartılırken, çiftlik benzeri daha büyük müstakil konutlar da 20 hatta 30 milyon TL'ye kadar ilana veriliyor..

Yine verilen detaylara göre, Çatalca'da da özellikle arsalara yoğun ilgi olduğu kaydedilirken, arsa metrekare fiyatlarını bile en az 2 bin TL'den başlaması da dikkatlerden kaçmıyor.  Ayrıca Kırklareli'ne doğru olan güzergahın da yatırımcıların gözdesi oldu.

Talep artınca fiyatlar patladı! İstanbul un üç ilçesinde emlak bedelleri resmen üçe katlandı!

YAKINDA BİNA YAPILACAK YER OLMAYACAK 

Yaptığı açıklamada Çatalca, Silivri ve Şile'nin yatay mimarinin dışında doğal dokusu sebebiyle de tercih sebebi olduğunu kaydeden Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Şile özelinde uyarılar yaparken, "Şile'nin büyük kısmı SİT ve ormanlık alan olduğu için imara uygun arsa sayısı çok kısıtlı. Şile arsa yatırımı için çok uygun değil ve yakında bina yapılacak yer de kalmayacak" diyor.Çatalca ve Silivri'nin de pandemi ve son depremlerden sonra en çok rağbet gören yerleşim alanları olduğuna dikkat çeken Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Özellikle tüm dünyayı etkisi altına lan pandemi ve depremden sonra bahçeli villa tipi evlerin ciddi talep gelişti. Son bir senede arsa ve konut fiyatları 3'e katlanırken, son birkaç haftadır fiyatlardaki artış eğrisi devam ediyor" dedi.


Geri Dön