11 / 05 / 2024

Talep artınca fiyatlar patladı! İstanbul'un üç ilçesinde emlak bedelleri resmen üçe katlandı!

Talep artınca fiyatlar patladı! İstanbul'un üç ilçesinde emlak bedelleri resmen üçe katlandı!

Vatandaş ile yatırımcıların yeni gözdeleri arasında yer alan Şile, Silivri ve Çatalca'da emlak fiyatları bir sene içinde 3'e katlandı. 



DÖVİZDEKİ ARTIŞA PARALEL ARTIŞ 

Mega kent İstanbul'dan ev alamayan birçok vatandaşın Çatalca ve Silivri başta olmak üzere Trakya'ya uzanan hatta kendi bütçesine göre arsa yatırımına ilgi gösterdiğini kaydeden Emlakçılar Odası Başkanı Nizamettin Aşa, "Dövizdeki artışa paralel şekilde fiyatlardaki artış eğrisi devam edecek. Şile arsa yatırımına çok uygun bir yer değil, Çatalca da ağırlıklı tarım arazisi vasfında. Fakat köyler vatandaşların yeni gözdesi durumunda" dedi.

DEĞERİNİN ÜZERİNDE PAZARLANIYOR

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan da yaptığı açıklamada mega kent İstanbul'un her iki yakasında yer alan son noktalar olan Silivri, Çatalca ve Şile'de 2 yılda emlak fiyatlarının neredeyse 4, 5 katına çıktığını kaydeti. Bahçeli müstakil yaşamı isteyenlerin soluğu bu ilçelerde aldığına değinene Hakan Akdoğan, şunları kaydetti: "İmar hakkı verilmeyen bölgelere ağırlıklı olarak taşınabilir dediğimiz konteynır tarzı modeller getirenler de var. Tarla vasfındaki yerlerin fiyatları bile 4 kat arttı. Tarımsal niteliği ya da orman vasfı olan korunacak alanlarda yakın zamanda imar planlaması beklenmemeli. Bazı yerler gerçek değerinin çok üzerinde pazarlanmaya çalışılıyor."

Talep artınca fiyatlar patladı! İstanbul un üç ilçesinde emlak bedelleri resmen üçe katlandı!

KAÇAK YAPILAR DA VAR 

Emlakçılar Odası Çatalca Odası Bölge Sorumlusu Gökay Yılmaz da konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, inşaat izni olmayan bölgelerde bir takım kaçık yapıların yükseldiği uyarısında bulunuyor. İmar hakkı verilmiş olan köy merkezlerindeki arsa fiyatlarının geçen seneye oranla 3 kat arttığını belirten Yılmaz, "Geçen sene tarla vasfında metrekaresi 800 lira olan yerler günümüzde 2 bin TL'nin üzerinde alıcı bulabiliyor" diye konuştu.,

ŞİLE'DE 18 MİLYON TL'YE KADAR ÇIKTI 

Şile-Ağva Emlakçılar Derneği Başkanı Kadir Gül de yaptığı açıklamada söz konusu bölgedeki emlak fiyatlarının bir senede yüzde 100 arttığını söyleyen isimler arasında yer alıyor. Yaptığı açıklamada Şile merkez ile 56 köyde yüzde 35'e varan imar hakkı olduğunu kaydeden Gül,  sorulara şu cevapları verdi: "İlçe merkezindeki bir dönüm arsa 8 ile 18 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. Köylerde bu fiyat 3-6 milyon Türk Lirası arasında. Tarla vasfındaki arazilerde de dönüm fiyatı 300 bin TL'den başlayıp 1 milyon TL'ye kadar çıkabiliyor. Dövizdeki son artış eğrisinden sonra mülk sahipleri satışa çıkardıkları yerler için 'üzerine yüzde 20 daha koyun' diyor. Önümüzdeki günler için ise yapılaşmanın artmasından endişeliyiz."

TOKİ'den İstanbullulara son dakika Haziran ve Temmuz 2023 müjdesi! Tam 4 ilçeye 2 bin 322 yeni konut geliyor! 

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy 2023 Projesi kura tarihi belli oldu mu? Emlak Konut Yenişehir Evleri'nde son dakika

2023 Temmuz'da Aile Destek Programı bitecek ancak şimdi de vatandaşlık maaşı verilecek! Vatandaşlık maaşını kaçırmayın


Geri Dön