28 / 04 / 2024

Talha Görgülü: Adam&Eve'i satmayı düşünmüyoruz

Talha Görgülü: Adam&Eve'i satmayı düşünmüyoruz

Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, "Adam&Eve'i satmayı düşünmüyoruz. Orası bizim nazar boncuğumuz" dedi



Havacılık, tur operatörlüğü ve otel yatırımları bulunan Kayı Group, 2010'da yeni uçak alımını sürdürecek. Şirket turizmde de dört ülkeye ağırlık verecek

Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, havacılık ve tur operatörlüğünde büyümeyi hedeflediklerini belirterek gruba ait 13 uçaklık Sky Airlines filosunun haziranda 17 uçağa ulaşacağını söyledi. Bu yılı 1.9 milyon yolcu taşıyarak kapatacaklarını ileten Görgülü, "2010 için 2.5 milyon yolcu taşımayı hedefliyorduk. Şimdiden 2.6 milyon koltuk sattık" dedi. Kayı, bu rakama Sky'ın yanı sıra GTI adlı tur operatörü sayesinde ulaştı.

Almanya'ya uçtu!
Almanya'da German SKY Airlines adlı Alman bayraklı bir havayolu şirketi kurduklarını ifade eden Görgülü, "Bu sayede 2010 ekiminden itibaren Türkiye'ye uğrama şartı olmadan yolcu uçurabileceğiz" dedi. Havacılığın yanı sıra tur operatörü GTI'ye de yoğunlaşacaklarını dile getiren Görgülü satışını yaptıkları 10 destinasyondan Almanya, Polonya, Rusya, Hollanda'ya yoğunlaşacaklarını anlattı.

Adam&Eve satılık değil
Geçen yılı 600 milyon euro ciroyla kapatan şirketin bu yılı 700 milyon euro ciroyla kapatacağını ifade eden Görgülü grup içindeki ciro sıralamasının sırayla havacılık, tur operatörlüğü ve otelden geldiğini kaydetti. Kayı grubunun 2 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.

Grup içindeki Riva Hotels'in üç oteli devrettiğini, Belek'teki Adam&Eve otelini ise elinde tuttuğunu dile getiren Görgülü, "Adam&Eve'i satmayı düşünmüyoruz. Orası bizim nazar boncuğumuz" dedi.
Milliyet/Beste Önkol


Geri Dön