02 / 10 / 2024

Tamer Özyurt: Konut fiyatları tırmanacak!

Tamer Özyurt: Konut fiyatları tırmanacak!

Özyurtlar, 173 ticari birim ve 9 konuttan oluşan yeni projesedeki tüm daireleri, 2011 'de bu fiyatları bulunamayacağı öngörüsüyle yıl başına kadar satma çabasında




Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, ilk karma proje Ak&Nmerkez'deki tüm daireleri yıl sonuna kadar satacaklarını söyledi.

İç piyasadan yüzde 15 civarında talep topladıklarını belirten Özyurt, "İngiliz yatırımcıların talebiyle ilk kez bir projemizde stüdyolar da yer alıyor. Yüz stüdyonun yüzünü İngiliz yatırımcı kapattı. Ön talep döneminde toplam sarışın da yüzde 25'ini yaptık" dedi. "Arazi maliyetleri yükseliyor. Binli seviyelerde görebileceğimiz son projeler bunlar" diyen Özyurt, yıl sonundan itibarıyla fiyatların tırmanacağını, fiyatlarda en az yüzde 20-25 arasında artış beklediğini belirtti. Bugüne kadar 3 bin 500 adet konut inşa ettiklerini belirten Özyurt, bunun üç bine yakınını sattıklarını söyledi.

İran'dan teklif var

Yurtdışındaki projelerle de ilgilendiklerini dile getiren Özyurt, "İran yeni inşaat yapılandırmasına gidiyor. İran'a Mesken Bakanlığı'nın davetlisi olarak gittik. Bakanlık teklif getirdi, ancak biz şartların olgunlaşmasını bekliyoruz" dedi. Özyurt, yurtiçinde yeni bir proje daha düşündüklerini, bu projeyi hazirandan sonra hayata geçireceklerini söyledi.

Ak&Nmerkez, 962 konut ile 173 mağaza ve dükkândan oluşuyor. 1+0 stüdyo dairelerin fiyatı 39 bin liradan başlarken 1 metrekare 3+1 dairelerin fiyatı 189 bir liraya kadar çıkıyor. Projenin toplam yatırım bedeli 150 milyon dolar.
Cumhuriyet/Pelin ÜLKER


Geri Dön