28 / 04 / 2024

Taner Gültekin kimdir?

Taner Gültekin kimdir?

TMMOB İçmimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı İçmimar Taner Gültekin kimdir? Taner Gültekin Reyhan & Taner Gültekin İç Mimarlık Tasarım ofisini ne zaman kurdu? İşte yanıtı...



Taner Gültekin kimdir?

Taner Gültekin,  Ankara  doğumlu. İlköğretimini TED Ankara Koleji ve Mimar Kemal Lisesi’nde tamamladıktan sonra İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) 1983’te Bauhaus ekolü ile mezun oldu.


Taner Gültekin, 1990 yılında okuldan da arkadaşı olan eşi Reyhan Gültekin ile Reyhan&Taner Gültekin İç Mimarlık Tasarım ofisini kurdu.


Kısa bir piyasa deneyiminden sonra İçmimar Reyhan Gültekin ile Reyhan-Taner Gültekin İçmimarlık Tasarım ofislerini kurdular. Daha sonra RETA Mimarlık, Mühendislik ve İçmimarlık Ltd.Sti. olarak çalışmalarına devam etmektedirler.


Birçok yurtiçi, yurtdışı projeler ve uygulamalarını yapmış olup, bunların en önemlilerinden Libya Trablus’ta yapılan Libya Tarih Müzesi, Roma, Libya Akademi Gezici Müzesini ve İstanbul Balmumcu Darphane Para ve Madalyon Müzesi, Belçika Başkonsolosluğu restorasyon ve renovasyonu, Ayasofya ve Topkapı Sarayı Müzelerinin engellilerin erişebilirliğine yönelik proje ve uygulamaları çalışmaları arasında bulunmaktadır.


Tarih, çevre, doğa, tasarımın ve mekânların fonksiyonel ve ergonomik kullanımı konusunda birçok konferans, seminer vermiş, çalışmaları yazılı ve görsel basında yer almıştır.


2012 yılı TMMOB İstanbul İçmimarlar Odası Şube Başkanlığını yürütmekte olup üniversitelerde part time Öğretim Görevini de devam ettirmektedir. Avrupa Birliği projelerinden olan Leonardo Da Vinci VetPro projesi programında yer alarak engellilerin çevre ve mekânlardaki erişebilirliği konusunda Avrupa Birliği Eğitim sertifikasına sahip ve İngilizce bilmektedir.


Meleknaz Reyhan Gültekin kimdir?

İstanbul’da doğdu. İlköğretimini Hasan Ali Yücel İlkokulu ve lise eğitimini Atatürk Kız Lisesi ‘de tamamladıktan sonra İstanbul Tatbiki Güzel Sanatlar (Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) 1984’te Bauhaus ekolü ile mezun olduktan ve kısa bir piyasa deneyiminden sonra İçmimar Taner Gültekin ile Reyhan-Taner GÜLTEKİN İçmimarlık Tasarım ofislerini kurdular. Daha sonra RETA Mimarlık, Mühendislik ve İçmimarlık Ltd.Sti. Olarak çalışmalarına devam etmektedirler. 


Birçok yurtiçi, yurtdışı projeler ve uygulamalarını yapmış olup, bunların en önemlilerinden Libya Trablus’ta yapılan Libya Tarih Müzesi ve İstanbul Balmumcu Darphane Para ve Madalyon Müzesi, Belçika Başkonsolosluğu restorasyon ve renovasyonu, Ayasofya ve Topkapı Sarayı Müzelerinin engellilerin erişebilirliğine yönelik proje ve uygulamaları çalışmaları arasında bulunmaktadır.



Taner Gültekin: Yapı, estetik iç mimari ile sağlanır!



Geri Dön