02 / 05 / 2024

Taner Yıldız: 2010'a kadar doğalgaza zam görülmüyor

Taner Yıldız: 2010'a kadar doğalgaza zam görülmüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eldeki verilere göre yılbaşına kadar doğalgazda zam görülmediğini söyledi



Denizli'de Vali Yavuz Ekmen'i ziyareti sırasında konuşan Yıldız, Doğalgaza zam konusunun şubat ayından itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yetkisinde olduğunu hatırlatarak, "Önceden fiyatları belirlemek söz konusu değil ancak şu anki veriler, yılbaşına kadar zam olmadığını gösteriyor" dedi. Yıldız, bu kış sanayide doğalgaz kesintilerinin de beklenmediğini de ifade etti.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Gaza yıl sonuna kadar zam görünmüyor 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eldeki verilere göre yılbaşına kadar doğalgazda zam görülmediğini söyledi. Denizli'de doğalgaza zam beklentisi hakkındaki sorularını cevaplandıran Yıldız, konunun 2008 Şubat ayından itibaren Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nun yetkisinde olduğuna işaret etti.
 
Bakan, "Önceden fiyatları belirlemek söz konusu değil, ancak şu anki veriler, yılbaşına kadar zam olmadığını gösteriyor." dedi. Bakan Yıldız bu kış sanayide gaz kesintisi beklenmediğini de açıkladı.
Zaman

Bakan Yıldız rahatlattı

Bakan Taner Yıldız'dan doğalgaz ve elektrik zammı iddialarına karşı açıklama yaptı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, doğalgaz ve elektriğe zam haberleri için bir açıklama yaptı.

Bakan Yıldız, çıkan haberlerin doğru olmadığını belirterek, yılbaşına kadar kesinlikle zam yapılmayacağını belirtti.
Star

Doğalgazda yılbaşına kadar zam görünmüyor

Sanayi kesiminin enerji fiyatlarında indirime dair çalışma olmadığını ifade eden Enerji Bakanı Yıldız, "Biz enerji ithalatı yapan ve yaklaşık 40'ta birini doğalgazla üreten, 40'ta 39'unu ithal eden bir ülkeyiz. 5 ay önce petrolün varil fiyatı 50 dolarken, şimdi 80 dolar. Bunu kamu kaynaklarıyla finanse edemeyiz. Sanayicimize daha ucuz elektrik vermek isteriz ama şu anki donelerle olmaz" dedi.

Dünya petrol fiyatlarının yükselmesi üzerine doğalgazda zam beklentilerine cevabı Enerji Bakanı Taner Yıldız verdi. Yıldız, "Yılbaşına kadar doğalgaza zam görünmüyor" dedi. Doğalgazda zamların otomatik fiyatlandırmalarla yapıldığını hatırlatan Yıldız, "Zamlar 2008 Şubat ayında alınan bir kararla EPK kararlarına tabidir. Önceden bu fiyatları belirlemek söz konusu değil. O formüle göre uygun fiyat neyse o çıkacak. Dünyadaki gaz ve petrol fiyatlarının yükselme eğiliminde olması bu tür yorumlar yapılmasına sebep oluyor. Ama şu an geldiğimiz noktada yılbaşına kadar böyle bir zam görünmüyor. Yapılacak olursa, formülü kamuoyuyla paylaşılır" dedi.

KESİNTİ BEKLENMİYOR
Bu yıl doğalgazda bir kesinti olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Bakan Yıldız, "Şu andaki verilerle bir kesinti beklenmiyor. En fazla gazın geldiği hatlardan birisi Ukrayna üzerinden gelen hat. Ukrayna ile Rusya'nın yaşadığı bazı problemler oluyor. Biz bunların yaşanmamasını temenni ediyoruz. Çünkü direkt bizimle alakalı olmayan problemlerden dolayı sıkıntı yaşamış olmak iyi bir durum değil. Bu yıl içerisinde Ukrayna hattından gelecek gazdan bir sıkıntı çıkmasını temenni ve tahmin etmiyorum. AB'nin bu konuda hassasiyeti olduğunu biliyoruz" diye konuştu.
Türkiye


Geri Dön