29 / 04 / 2024

Taner Yıldız: Akkuyu 'ya en güvenilir nükleer santrali kuracağız!

Taner Yıldız: Akkuyu 'ya en güvenilir nükleer santrali kuracağız!

Türkiye Gazetesi 'nin organize ettiği 18. Dostlar Meclisi 'nin bu ayki konuğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız “Mersin Akkuyu 'da yapılan santral Türkiye 'nin en güvenilir binası olacak ” dedi...



Yıldız “Hiç tartışmasız en sağlam bina olacak. 9.0 şiddetine dayanacak santral yapacağız. Olma ihtimali varsa da bütün mühendislik hesaplarını yapıyoruz. İnanmadığım işin ne ben ne de Başbakan 'ımız takipçisi olmaz ” diye konuştu. Yıldız, Kemal Kılıçdaroğlu 'nun geçtiğimiz günlerde “Dünyanın en pahalı enerjisini kullanıyoruz, 15.5 centten elektrik satacaklar, siz bu parayla nasıl rekabet edeceksiniz. Gidin bir bakın, 15.5 cente elektrik üreten başka bir santral var mı ” şeklindeki açıklamasına da cevap verdi.

Kılıçdaroğlu 'nun bu hesabı da yanlış

Yıldız şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu bunu da yanlış söylüyor. Elektriği 15.5 cente ithal ediyoruz sanıyor. 12.35 cente alıyoruz. şžu anda dünyada 8-9 cente elektrik satılıyor zannediyor. Nükleer santraller kurulur kurulmaz üretime başlanmıyor. 7 yılı inşaat, 2 yıl içinin düzenlenmesi, eder 9 yıl. Anlaşma yapıldıktan 15-16 yıl sonra para kazanmaya başlarsınız. ”  

Star  


Geri Dön