29 / 04 / 2024

Taner Yıldız: Özelleştirmedeki gecikme canımı sıktı!

Taner Yıldız: Özelleştirmedeki gecikme canımı sıktı!

Taner Yıldız “Özelleştirmedeki sarkma işi, açıkçası canımı sıktı. O takvimin bozulmadan gitmesi programı daha olumlu etkileyecekti. Enerjinin aktörleri şu anda bir takım sıkıntılar yaşıyorlar” dedi.



ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 25 Aralık Soruşturması’nın elektrik üretim özelleştirmelerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Özelleştirmedeki sarkma işi, açıkçası canımı sıktı. O takvimin bozulmadan gitmesi programı daha olumlu etkileyecekti. Enerjinin aktörleri şu anda bir takım sıkıntılar yaşıyorlar” dedi.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin daha önce 10 Şubat olarak açıkladığı özelleştirme ihalesini şirketlerden gelen talep üzerine iki ay ertelendiğini bildirmişti. 


TAPELER MAPELER…


Gebze’de bir grup basın mensubunun yanıtlayan Bakan Yıldız, “Dağıtım şirketlerine teklif veren firmaların bir kısmı şu anda bir takım sorunlar yaşıyor. İşte tapeler mapeler falan görüyoruz. Üretim şirketlerinin ihalesine gireceklerin bir kısmı bu şirketlerdi. Bir şirketle 

4 tane santral ihale edecek durumuz yok böyle bir şey doğru da değil, rekabetin artmasını istiyoruz” diye konuştu.  


ÖZEL SEKTÖRE İNDİRİM YOLDA


Yıldız, Rusya Federasyonu’yla yapılan doğalgaz görüşmeleri hakkında da bilgi verdi. Bakan Yıldız, 2011-2012 yıllarında yapılan görüşmeler neticesinde Rus doğalgazının birim fiyatında ciddi bir indirim sağlandığını anlattı. Rus devlet şirketi Gazprom’un Avrupa ülkelerine ortalama 380 dolardan gaz sattığını kaydeden Enerji Bakanı Yıldız, “Avrupa piyasasına dolar bazında Türkiye ilk defa bu kadar yaklaşmıştır. Şu anda Avrupa’yla fark hemen hemen çok daraldı” dedi. Başbakan Erdoğan’ın Rusya’da gerçekleştirilen Kış Oyunları’nda bu konuyu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüğünü anlatan Yıldız, özel sektörün doğalgazı daha ucuza almasının önünün açıldığını söyledi.


Eskimo usulü av


Partisinin Ardahan aday tanıtım programına katıldıktan sonra Çıldır’a Bakan Taner Yıldız, buz tutan gölde önce atlı kızağa bindi, ardından eskimo usulü balık avladı. 


Akkuyu için gelen para 2.8 milyar liraya ulaştı


ENERJİ  Bakanı Yıldız, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nde bazı adımları hızlandıracaklarını söyledi. 2019’da ilk ünitesinin çalışması beklenen santralin yapımının ÇED raporu yüzünden 1 yıl gecikmesi bekleniyor. Yıldız, Rusların proje için ekipman dışında Türkiye’ye 2.8 milyar lira nakit para gönderdiğini de anlattı.


Hürriyet


Geri Dön