16 / 05 / 2024

elektrik özelleştirmeleri

elektrik özelleştirmeleri

Taner Yıldız “Özelleştirmedeki sarkma işi, açıkçası canımı sıktı. O takvimin bozulmadan gitmesi programı daha olumlu etkileyecekti. Enerjinin aktörleri şu anda bir takım sıkıntılar yaşıyorlar” dedi.

Elektrik borcu olanlar dikkat! Artık silinebilir

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi ele alınacak. Bu kapsamda 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geldiği bildirildi. Yapılandırmanın anapara üzerinden 36 ay taksitle

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Denize sıfır araziler satışa çıktı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Adana, Muğla ve İzmir'de yer alan deniz kıyısında yer alan arsalar satışa çıktı. Taşınmazların özelleştirmeleri için duyurular yapıldı...

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

ADÜAŞ 3 ildeki 3 gayrimenkulü özelleştirecek!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Zonguldak ve İzmir'de yer alan 3 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor...

ADÜAŞ Kütahya'daki 31 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, Kütahya'daki 31 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

ADÜAŞ 4 ildeki 7 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, 4 ildeki 7 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. Özelleştirme ihaleleri ayrı günlerde yapılacak..

ADÜAŞ 4 ildeki 6 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Konya ve Zonguldak'taki 6 gayrimenkulünü özelleştiriyor. İhaleler 20- 21 ve 28 Şubat tarihlerinde yapılacak.

Özelleştirmede hedef 10 milyar dolar!

HES, termik santraller ve liman özelleştirmeleri yeniden gündemde. Enerji sektöründeki iddialı özelleştirme planları ise dikkat çekiyor…

ÖİB'den Eskişehir Alpu'da özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince, kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla özelleştirme yapılacak..

Gayrimenkul özelleştirmelerine yoğunlaştık!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gazetecilerle sohbet toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Ağbal, hidroelektrik santralleri ve liman ve gayrimenkul özelleştirmeleri uygulamalarına yoğunlaştıklarını belirtti.

ÖİB Menzelet ve Kılavuzlu HES'i 15 milyon TL'ye özelleştiriyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait Menzelet ve Kılavuzlu HES'i özelleştiriyor. İhale 15 milyon TL geçici teminat bedeli ile yapılacak.

elektrik özelleştirmeleri Haberi

elektrik özelleştirmeleri

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 25 Aralık Soruşturması’nın elektrik üretim özelleştirmelerini olumsuz etkilediğini dile getirerek, “Özelleştirmedeki sarkma işi, açıkçası canımı sıktı. O takvimin bozulmadan gitmesi programı daha olumlu etkileyecekti. Enerjinin aktörleri şu anda bir takım sıkıntılar yaşıyorlar” dedi.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santrallerinin daha önce 10 Şubat olarak açıkladığı özelleştirme ihalesini şirketlerden gelen talep üzerine iki ay ertelendiğini bildirmişti. 


TAPELER MAPELER…


Gebze’de bir grup basın mensubunun yanıtlayan Bakan Yıldız, “Dağıtım şirketlerine teklif veren firmaların bir kısmı şu anda bir takım sorunlar yaşıyor. İşte tapeler mapeler falan görüyoruz. Üretim şirketlerinin ihalesine gireceklerin bir kısmı bu şirketlerdi. Bir şirketle 

4 tane santral ihale edecek durumuz yok böyle bir şey doğru da değil, rekabetin artmasını istiyoruz” diye konuştu.  


ÖZEL SEKTÖRE...