06 / 05 / 2024

Taner Yıldız: Rüzgarda alım garantisini artırmayacağız!

Taner Yıldız: Rüzgarda alım garantisini artırmayacağız!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yenilenebilir Enerji Kanunu Tasarısının yasalaşmasa bile piyasanın işlediğini söyledi



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yenilenebilir Enerji Kanunu Tasarısının yasalaşmasa bile piyasanın işlediğini söyledi. Rüzgar enerjisinde alım garantisinde fiyat artışı beklentileri de boşa çıkartan Taner, "Rüzgar enerjisinde alım garantisini artırmayı düşünmediklerini söyledi. Yıldız, "5,5 euro/sentten piyasada ödediğimiz kaynaklardan elektrik üreten üreticilerin devletle anlaşmış olmalan halinde alım garantisini 10 yıl verdiği bir sistem. Eğer özel sektöre çok fazla kar verirseniz bu bir sermaye transferine dönüşür, çok az kar verirseniz özel sektörü çalıştıramazsınız, biz özel sektörün sıhhatinden de sorumluyuz. O yüzden makul bir noktaya gelmemiz lazım. Rüzgarda bu sağlandı. Şu anda bu fiyatlar üzerinden lisansı bana verin diye yarışmaya giriyor firmalar" dedi. Taner Yıldız, yarın (bugün) Başbakan Erdoğan'la birlikte G-20 toplantısı için Güney Kore'ye gideceklerini hatırlatarak,Güney Kore'de nükleer güç santralleri ile alakalı yapılan müzakere sürecini değerlendireceklerini, şartlar yerine gelmezse sonuç aknamayabileceğini bildirdi.

C planı hazır
Yıldız, "Bir kısım karmızı çizgilerimiz var. O çizgilerin ihlal edilmesi, bizim açımızdan söz konusu olamaz. Anlaşamazsak, B, C planlarımız mutlaka var. 2023'e kadar en az 2 nükleer santral yapabiliyor olmamız lazım" diye konuştu.
Bugün

 


Geri Dön