08 / 05 / 2024

Tanju Kaya Kimdir?

Tanju Kaya Kimdir?

Tanju Kaya kimdir? Tanju Kaya’nın mesleği nedir? Tanju Kaya hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!



TANJU KAYA KİMDİR?

Tanju Kaya, 1964 yılında dünyaya gelmiştir.

TANJU KAYA NEREDEN MEZUN OLMUŞTUR?

DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Tanju Kaya, 1985 yılında Gazi Üniversitesi’ni kazanmıştır ve bu üniversitede, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi alanında Lisans eğitimi başarıyla tamamlamıştır.

TANJU KAYA İŞ HAYATI!

DENİZ GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Tanju Kaya, iş hayatına yani kariyerine 1986 yılında Pamukbank'ta başladı. Tanju Kaya’nın kariyerine şöyle devam etmiştir;

  • Türk Ekonomi Bankasında çalışmıştır, Daha sonra ise;
  • Marmara Bank ve Alternatif Bank'ta çalıştı.
  • 1994 ile 1997 yılları arasında Tanju Kaya, Bank Ekspress'te Şube Müdürü olarak atanmış ve bu görevi yerine getirmiştir.
  • 1997’yılına gelindiğinde Tanju Kaya, DenizBank A.Ş.'de  Ankara  Şube Müdürü olarak görevini sürdürdü. Tanju Kaya, 2002 ile 2003 yıllarında İç Anadolu Bölge Müdürlüğü'ne Bölge Müdürlüğü olarak atandı ve görevini sürdürdü.
  • Tanju Kaya, 2003 yılından 2016 yılına kadar DenizBank A.Ş.'de Yönetim Hizmetleri Grubu Genel Müdür Yardımcısı olarak iş yaşamına devam etti.
  • Haziran 2016 yılından 2020 yılına kadar Tanju Kaya, DenizBankA.Ş.'de Yönetim Hizmetleri ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı oldu ve DFHG Yatırım Şirketleri İcra Kurulu Başkanı olarak görev aldı. KAYA, Haziran 2020 yılından bu yana da mevcut fonksiyonlarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevine devam etmektedir.

DenizBank'ın ilk sahibi kimdir?

Zorlu Holding, Özelleştirme İdaresince yapılmış olan ihalede Denizcilik Bankası'nın lisans hakkını satın alarak aynı sene içinde ismini DenizBank olarak tescil ettirdi.

DenizBank'ın ortağı kim?

DenizBank A.Ş., Türkiye'de faal olan Dubai menşeli, özel sermayeli bir mevduat bankası konumundadır. 2018 yılının Mayıs ayında Rus Sberbank Denizbank hisselerini Birleşik Arap Emirlikleri merkezli olan Emirates NBD'ye satarak devir etti.


Geri Dön