30 / 04 / 2024

Tanzanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tanzanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tanzanya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakkı bulunuyor mu? Tanzanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Eğer, alabiliyorlarsa Tanzanya vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alır? İşte sorularınızın yanıtı...



Tanzanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Tanzanya, Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız bir ülkedir. Ülkenin kuzeyinde Kenya ve Uganda, batısında Ruanda, Burundi ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti, güneyinde Zambiya, Malavi ve Mozambik yer alır. Tanzanya'nın doğusunda ayrıca Hint Okyanusu kıyıları yer almaktadır.


Peki, Tanzanya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul sahibi olma hakkı bulunuyor mu? Tanzanyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Eğer, alabiliyorlarsa Tanzanya vatandaşları Türkiye'den nasıl ev alır?


Tanzanya, mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabilen ülkeler arasında yer alıyor. Ayrıca Tanzanya vatandaşlarının tapu edinimleri için özel bir koşul da bulunmuyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olacak Tanzanyalıların gerekli belgeleri temin ederek tapu dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tanzanyalıların Türkiye'deki taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.




Geri Dön