29 / 04 / 2024

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

1) Türkiye'de yabancılara yönelik gayrimenkul satışlarında yeni düzenleme yapılması şart. Bu düzenlemeler yapılmazsa zaten karaya oturmuş olan gemi daha fazla karaya girer. Hasar ağır olur.

2) Gelişmiş ülkelerin ne yaptığına bakarsak konuyu daha iyi anlarız. 250 bin dolara vatandaşlık veren gelişmiş ülke olmadığı gibi gelişmemiş ya da gelişmekte olan ülke de yok.

3) Vatandaşlık özellikle Türkiye için kutsal bir kavram olmalı. Türkiye'den gayrimenkul alan yabancılara oturum izni verilmeli. Yapılan yatırıma ve gerçekleşen alıma bağlı olarak oturum izni 3, 5 ve 10 yıl ile sınırlanmalı. Yatırımını satan yabancının oturum izni bitmeli.

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

4) Konut satışına yeni bir arz oluşuncaya kadar izin verilmemeli. Bu ülkenin gerçek sahipleri kiralık ya da satılık konut bulamıyorken yabancıya satış yapılması akıllara zarar bir uygulama.

5) Gayrimenkul şirketlerinin elinde ciddi ofis ve dükkan stoku var. Bu ortamda bu stokların da eritilmesi için bir fırsat doğmuş olur.

6) Kaldı ki yabancıya gayrimenkul satışının kazananı satışa aracılık yapan acenteler. Değerleme şirketleriyle birlikte türlü film ve fırıldaklarla 50, 100 veya 150 bin dolarlık gayrimenkulün değerini 250 bin dolar gösterilmekte.

Yazının devamı için tıklayın

Yabancıya konut satışının acilen durdurulması gerekiyor!

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür?

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor!

Konut piyasasında bundan sonra ne olacak?

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları!

Kayserililerin ticarette başarılarının sırları!

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? 

Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için tıklayınız

 


Geri Dön