27 / 04 / 2024

Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi işlemine tapu devri deniyor. Bu durum, alıcı ve satıcı arasında gerçekleşebileceği gibi aileden miras kalması ya da benzeri sebeplerle de tapu devri yapılabiliyor. Peki, Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?



Tapu devri; konut, arsa, arazi, iş yeri gibi bir taşınmazın kullanım hakkının, sahibi olan kişiden, yeni kişiye resmi belgelerle geçmesi işlemine deniyor. Satış işleminde taşınmaz mal için bedelin belirlenmesi ve o bedel karşılığında tapunun el değiştirmesiyle devir işlemleri gerçekleştirilebiliyor. 

Tapu devir işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün Tapu Randevu Sistemi üzerinden randevu alınması gerekiyor. Randevu alınmasının ardından tapu devri için gerekli evrakların temin edilerek randevu saatinde ilgili müdürlüğe teslim edilmesi gerekiyor. 

Tapu devri masrafı 2022 ne kadardır?

Bu sürecin devam edebilmesi için tarafların tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini de ödemeleri gerekiyor. Peki, tapu masrafı ne kadardır? Tapuda ödenecek masraflar nelerdir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler... 
 


Geri Dön