Emlak Terimleri

Tapu devri nasıl yapılır? Hangi belgeler gerekir?

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesine tapu devri deniyor. Peki pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri yapmak için hangi belgeler gerekir? İşte merak edilen o soruların yanıtları ve tapu devri ile ilgili detaylar...

Taşınmaz mülklerin el değiştirmesi tapu devri şeklinde adlandırılıyor. Tapu devri, alıcı ve satıcı arasında olabileceği gibi aileden miras kalması veya benzeri nedenlerle de yapılabiliyor.

Peki pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan tapu devri nasıl yapılır? Tapu devri için hangi belgeler gerekir? İşte merak edilen o soruların yanıtları ve tapu devri ile ilgili detaylar...

ALO 181 YA DA E-RANDEVU ÜZERİNDEN TAPU RANDEVUSU BAŞVURULARINIZI YAPABİLİRSİNİZ 

Tapu işlemleri sanılanın aksine oldukça basittir. Bununla ilgili olarak yapmanız gereken şey, Tapu Müdürlüğü tarafından talep edilen belgeleri tamamlamak, daha sonra ise tapu harcı ve tapu döner sermaye bedelini ödemektir. 

Söz konusu bu iki işlem yapıldıktan  sonra tapu devri işlemlerini başlatarak 1 veya 2 günde süreci tamamlayabilirsiniz.

Başvuru yapmak için alıcı ve satıcının mülkün bağlı olduğu Tapu Dairesi’ne talep edilen belgelerle gitmesi gerekiyor. Ayrıca ALO 181 veya  e-randevu üzerinden de tapu randevusu başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

TAPU DEVİR İŞLEMİ İÇİN GEREKLİ BELGELER

Tapu devri işlemleri için gerekli belgeler şu şekilde:

-Nüfus cüzdanı ve temsil belgesi (taşınmaz sahibiyle alıcısının ya da yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı ve temsil belgesi)

-İcra Müdürlüğü’nün Satış Müzekkeresi (cebri icra yoluyla satılmış ise)
-Mahkeme Müzekkeresi (ortaklığın giderilmesi davası yoluyla satılmış ise)
-Bina vasıflı taşınmazlarda Zorunlu Deprem Sigortası
-İlgili belediyeden alınmış olan Emlak Vergisi değerini belirten belge


TAPU DEVRİNDE BUNLARA DİKKAT

Eğer tapu harcı üzerinde usulsüzlük yaparsanız hem alıcı hem de satıcı olarak para cezası ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Randevu saatinize 15 dakika kala, başvuru yapmış olduğunuz Tapu ve Kadastro Müdürlüğü binasında olmanız gerekiyor. 

Ayrıca tapu devir işlemleri sırasında hem alıcının hem de satıcının hazır bulunması gerekirken, gerekli belgelere sahip vekiller aracılığıyla da söz konusu işlemler tamamlanabiliyor. 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projesi için tarih verdi! 8.5 saatlik yol 3.5 saate düşecek!

Limak, Barcelona'nın stadı Nou Camp'ın açılışını geciktirdiği her gün için 1 milyon Euro ceza ödeyecek! 

Milli Emlak’tan iki şehirde 13 bin TL ve 20 bin TL’ye arsa müjdesi!