28 / 04 / 2024

Tapu ifraz harcı 2018!

Tapu ifraz harcı 2018!

Tapu ayırma işlemi olan ifrazın yapılabilmesi için tapuda belli oranlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, tapu ifraz harcı 2018 ne kadar?



Tapu belgesi üzerinde yapılabilen işlemlerden biri olan ifraz, tapu ayırma işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 

 

Tapu ifrazı, tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkullerin, birden fazla parsel şeklinde ayrılması için yapılıyor. İfraz işleminden sonra parseller tapu kütüğüne ayrı ayrı kaydediliyor.

 

Tapu ifraz işleminin yapılabilmesi için bazı belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat edilmesi ve tapu ifraz harcının da ödenmesi gerekiyor. Peki, tapu ifraz harcı 2018 ne kadar?

 

Tapu ifraz harcı 2018

 

Geçtiğimiz günlerde Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile belli olan tapu harçları 2018 tarifesinde tapu ifraz harcı oranlarına şu şekilde yer verildi:

 

1- İfraz veya taksim veya birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden; binde 11,38

 

2- İmar parselasyon planları uygulama sonucu şuyulanan parsellerin pay sahipleri arasında rızaen veya hükmen taksiminde kayıtlı değer üzerinden; binde 11,38

 

3- Yukarıdaki fıkralar dışında kalan ve müşterek mülkiyete konu olanların rızaen veya hükmen pay sahipleri arasında, aynen veya ifrazen taksiminde kayıtlı değer üzerinden; Binde 4,55 

 


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön