Kent Haberleri

Tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

Toprak Yatırımcısı ve Talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, tapu işlemlerinde dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Konut, arsa, iş yeri alış satışında tapu işlemlerinde vatandaşların dikkat etmesi gereken önemli maddeler yer alıyor. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, sosyal medya hesabından tapuda dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı. 

Gayrimenkul alım-satım işlemleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında ise tapu işlemleri geliyor. Tapu işlemlerinde neye dikkat edilmeli. Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül sosyal medya hesabı X'ten dikkat edilmesi gerekenleri maddeler halinde açıkladı. İşte ayrıntılar...

Arif GÜDÜL @arifgudulcom
 Tapu İşlemlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tapu memuru size sorar; "Şu il, şu ilçe ve bu mahallede bulunan x ada, y parseldeki 1.000 m2 arsanın tamamını Ahmet, Mehmet’e satmış. Üzerinde hiçbir şerh, beyan, haciz ve ipotek gibi bir takyidat yok, tapu temiz. Paranızı aldınız mı, alacak verecek var mı?" Taraflar alacak verecek durumunu teyit ettikten sonra, imzalar alınır.

 Memuru Dikkatle Dinleyin: Tapu işlemleri sırasında memurun söylediklerine dikkatle kulak verin. Hangi ada ve parsele imza attığınızı son kez kontrol edin.

 Tapu Bilgilerini Teyit Edin: Size gösterilen tapu bilgilerini, fiziksel konumla karşılaştırarak teyit edin. Başka bir yerin tapusunu satın alabilirsiniz, bu nedenle dikkatli olun.

 Kontrolü Elden Bırakmayın: Tapu alıyorum sevinciyle, birçok kişi bu kontrolleri yapmayı ihmal ediyor. Ancak bu aşamalar, büyük hataların önüne geçmek için oldukça önemlidir.

Tapu işlemleri, ciddi ve dikkat gerektiren süreçlerdir. Memurun söylediklerini iyi dinleyin, tapu bilgilerini son kez kontrol edin ve acele etmeden, adım adım ilerleyin.

Uzmanından tavsiye: Gayrimenkul fiyatlarını bir indirip bir çıkararak avını bekleyenlere en acımasız teklifinizi yapın! 

Sit alanındaki yerini takas etmek isteyenler dikkat!