02 / 05 / 2024

Tapu kayıtlarının düzeltilmesi!

Tapu kayıtlarının düzeltilmesi!

Tapu kayıtlarında yapılan tahsis hatası gibi yanlışların düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. Tapu kayıtlarının düzeltilmesi için dilekçe örneği bu haberde...



Tapu kayıtlarının düzeltilmesi!

Tapu kayıtlarında yapılan yanlışların düzeltilmesi için Sulh Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor.


Dilekçe ile müracaatta bulunulması sonucunda tapu kaydında baba ismi, yüzölçümü gibi konulardaki yanlışlıkların da düzeltilmesi istenebiliyor.


Tapu kaydında isim düzeltilmesi davası ile ilgili yetkili mahkeme Sulh Hukuk Mahkemesi oluyor. Davanın taşınmazın bulunduğu yer mahkemesinde açılması gerekiyor.


Tapu kayıtlarının düzeltilmesi mahkeme dilekçesine elde edilebilen tüm delillerin eklenmesi gerekiyor. Bu uygulama davanın kısa sürede sonuçlanmasını sağlıyor. Bu tür davalarda tanık dinlemesi de yapılıyor. Tapu kayıtlarının düzeltilmesi dilekçe örneği aşağıda bulunuyor. 


NÖBETÇİ SULH HUKUK MAHKEMESİNE

 ......…………….



DAVACI        : ad soyad adres tc kimlik no


DAVALI        : …… ………… TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜ


DAVA            : TAPUDA İSİM VE SOY İSİM  TASHİHİ


AÇIKLAMA  : .......... ili ……….. ilçesi ………………….mahallesi  ………….. ada ………………. parselde  kayıtlı taşınmazda …………….. olan ismim ……………..olarak yazılmıştır.


 

DELİLLER : Nüfus kaydı şahit beyanı ve diğer resmi kayıt ve sair belgeler.



SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda açıkladığım sebeplerden dolayı ve yine yukarıda pafta ve parsel numaralarını belirttiğimiz tapu kaydında …….. ismimin …….......... olarak değiştirilmesini saygılarımla arz ederim. 


 …./…./2014



Tapu tahsis belgesi nedir?


Geri Dön