27 / 04 / 2024

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?

Tapu intikali konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Bununla birlikte de “Miras kalan tapular nasıl görünür, Adıma tapu kaydı var mı?” sorularının da yanıtı da merak ediliyor. İşte tüm araştırılanlar!



Tapuda miras sorgulaması yapmak istiyor ancak nasıl yapılacağını bilmiyorsanız. Öncelikle şu adımları takip etmelisiniz. E-devlete giriş yaptıktan sonra gerekli adımları takip edin ve WebTapu sayfasını açın ve sonra, açılan sayfada, sayfanın sol üst bölmede yer alan “Taşınmaz İşlemleri” başlığına tıklayınız. Sonra ise size alt seçenekler tek tek sıralanacak. Buradan da “Mirasçısı Olduğum Taşınmazlar” bölümüne giriniz.

Bu seçimin ardından da karşınıza “Miras Kalan Taşınmazları Ara” menüsünü göreceksiniz ardından da Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgula” bölümü ve “NVİ Bilgilerimle Sorgula” sekmesinde sizden yalnızca “Miras bırakan T.C. Kimlik Numarası” istenir. “Noterler Birliği Veraset İlamı ile Sorgula” kısmında ise elinizde bulunan belgeye dair bilgiler isten talep edilir. İlgili bölümden istenen bilgileri girdikten sonra mirasçısı olduğunuz taşınmazların listesi ekranda tüm bilgiler görülecektir.

Peki “Tapu miras paylaşımı nasıl yapılır? Tapu intikali için tüm mirasçılar gerekli mi?” İşte ayrıntılar…


Geri Dön