Emlak Terimleri

Tapu mirasında hangi şartlar kalktı?

Tapu mirasında milyonları ilgilendiren bir gelişme yaşandığı kaydedildi. Tapu işlemlerinde miras paylaşımına ilişkin uzun süredir beklenen düzenlemelerin hayata geçirildiği belirtildi.

Yeni düzenlemeler ile, mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu kaldırılarak, aile içi anlaşmazlıkların önüne geçilmesi amaçlanmaktadır. Buan göre, kardeşler arasında evlerin devri için yazılı anlaşmalar yeterli olacak ve noter onayı aranmayacağı belirtilmişti.

Öte yandan, miras paylaşımında taraflara daha fazla esneklik sağlayan bu düzenleme, tapu işlemlerini hızlandırmayı amaçlıyor. gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Mirasçılar, artık yazılı sözleşmeler ile miras devri yapabilecek. Noter onayı gerekliliğinin ortadan kaldırılması ile birlikte, işlemler daha pratik hale geleceği ifade edildi.

 

Hisseli tapuların satışında ise tüm hissedarların ortak karar alması ve işlemlere bizzat katılması gerekecek. Bununla birlikte, hissedarlar vekâlet vererek işlemleri avukat aracılığı ile tamamlanmış olacak

Daha önce mirasın tapu işlemleri sırasında kardeşler arasında eşit şekilde dağıtılması zorunlu tutuluyordu. Bu uygulama, aile içinde anlaşmazlıklara yol açabiliyordu. Ancak yeni düzenleme ile bu zorunluluk kaldırıldı. Artık taraflar yazılı anlaşmalarla miras paylaşımını daha esnek bir şekilde yapabilecekler.

Uzmanlar, bu yeni düzenlemenin aile içi huzurun korunmasına katkı sağlayacağını ve miras süreçlerinde daha adil sonuçlar doğuracağını kaydediyorlar. Buan göre, tarafların kendi aralarında esnek anlaşmalar yapabilmesi sayesinde, mirasçılar arasındaki olası anlaşmazlıkların büyük ölçüde önlenmesi beklenmektedir.

Hisseli tapuya sahip olanlar dikkat! Hisseli tapularda pay satışları nasıl yapılır? 

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

Tapu beyanını unutanlara ağır ceza geliyor! 

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat! O hakkınız ortadan kalkacak...

TOKİ'den 4500 TL'ye tapu sahibi olma fırsatı!