19 / 05 / 2024

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Cezası var!

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren emlak vergisinin ikinci taksitlerinin 30 Kasım tarihine kadar gerekiyor. Emlak vergisinden muaf olmayanlar eğer bu süre içerisinde ödeme yapmazsa, her ay için belli oranda gecikme zammına tabii olacak.



EMLAK VERGİSİ BORÇLARI NASIL ÖDENİR 2022?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, emlak vergisi borç ödeme işlemlerini çeşitli yollarda yapmak mümkün. Eğer işlemleri internetten yapmak istemiyorsanız mülkün bağlı olduğu belediyeye başvuru yaparak ödemelerini belediyeye yapabilirsiniz. Yine verilen detaylara göre, emlak vergisi ödemeleri banka şubelerinden de yapılabilir.

Söz konusu ödeme ile ilgili olarak belediyelerden tahsis edilen beyanname doldurularak, bunun dışında beyanname için başvuru yapılırken tapu, nüfus cüzdanı ve eğer söz konusu bina ise kullanma izninin fotokopilerinin hazırolması gerekir. Yine verilen detaylara göre, beyanname için meskenin yer aldığı adres ile mükellefin ikamet adresi ve vergi numarası bildirilmelidir.

E-devlet üzerinden tapu randevusu nasıl alınır?

Hisseli tapunun yarısı satılır mı?

Tapu Kadastro personel alımı başvurusu ne zaman başlayacak? Tapu ve Kadastro 2022 personel alımı başvuru şartları neler?


Geri Dön