30 / 04 / 2024

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun yapmış olduğu incelemelere göre, milyonlarca tapu sahibi tarafından yanlışlıkla fazladan vergi ödendiği ortaya çıktı. Fazla olarak  ödenen bu vergilerin geri ödenmesi için 5 senelik bir süre sınırı bulunuyor.



Kamu Denetçiliği Kurumu, yapmış olduğu incelemeler sonucunda milyonlarca tapu sahibinin yanlışlıkla fazladan bir şekilde vergi ödediğini belirledi ve tapu sahiplerine fazladan ödemiş oldukları bu paralar için de iade alma yolu açılmış oldu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre vergi ödeyen tapu sahiplerinin, bu yanlış ödemeleri için geriye dönük olarak 5 sene için para iadesi talep edebilecekleri kaydedildi. Yapılan başvurular sonrasında yeniden vergi hesaplaması yapılıp, Kamu Denetçiliği Kurumu kararı gereğince paranın toplu şekilde hesaplara geri yatırılacağı da kaydedildi.

Özellikli olarak yaşlı tapu sahiplerinin yanlışlıkla ödemiş oldukları bu fazla vergilerin geri ödenmesi gerektiği ile ilgili olarak bir karar veren Kamu Denetçiliği Kurumu, vatandaşların iade taleplerinin son 5 seneyi kapsadığının da altını çizdi. Yine paylaşılan detaylara göre özellikle tek bir konuta sahip olan emekli ev sahiplerinin yanlışlıkla emlak vergisi ödemiş olduğu durumlar sık sık yaşanabiliyor. Söz konusu bu yanlış ödemeyi fark etmeyen ya da hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan emekli vatandaşların da geri ödeme için herhangi bir başvuru yapmadıkları belirtiliyor.

Tapu sahiplerine Nisan 2024 müjdesi! Fazladan ödenen o paralar iade ediliyor! 

Söz konusu bu vergi muafiyeti ile ilgili olarak yeterli bilgiye sahip olmayan milyonlarca tapu sahibinin vergi ödediği belirlendi. Vergi muaflığı kapsamında özellikle emekli, işsiz, dul, yetim, şehit eşi ve yetimleri, gaziler ve engelli vatandaşlar emlak vergisinden muaf oluyor. Söz konusu bu vergi muafiyeti ile ilgili olarak da bilgi sahibi olmayanların vergi ödemeyi sürdürdüğü kaydedildi. Böylesi bir durumda da, vergiden muafiyetin sağlandığı durumlarda tapularını muaf tapular listesine alarak, vergi ödeme gerekliliğini ortadan kaldırabiliyor ve geriye dönük ödedikleri vergileri geri alabiliyor.

Tek bir konut sahibi olma şartı ve belirli koşulları sağlamış olan vatandaşlar vergiden muafiyet hakkından yararlanabiliyor. Tek konut sahibi olma şartı, devletin ödemiş olduğu dışında kayıtlı bir maaşın olmaması ve konutun büyüklüğünün belirli sınırlar içinde olması gibi koşulları kapsıyor.

Pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan söz konusu bu muafiyetten yararlanabilmek için detaylı bilgi ve başvuru süreci ilgili devlet kurumlarından alınabiliyor. 


Gram altın biriktirenlere son dakika müjdesi! En karamsar ekonomist dahi o rakam için tarih verdi!

Yazlığını boş tutanlar ve yazlığı olanlar dikkat: Aslında bedava tatil yapmıyorsunuz! 

Merkez Bankası 818, 2 milyar TL zarar açıkladı, tarihe geçecek…


Geri Dön