02 / 05 / 2024

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

Türkiye’nin ilk ve tek online yeni nesil emlak pazar yeri olan Tapucom 1 milyar TL değerindeki gayrimenkulü nakde çevirdi.



Türkiye’nin ilk ve tek online yeni nesil emlak pazar yeri olan Tapucom, faaliyetlerine 2015'ten beri büyüterek devam ediyor. Şimdiye kadar 4 binin üzerinde satış işlemi yapan Tapucom, yaklaşık olarak 1 milyar liralık gayrimenkulü nakde çevirdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs döneminde de büyümesini sürdüren Tapucom 1 milyar TL değerindeki sermayeyi nakde çevirdi.

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

2020 yılında satış adetlerini bir önceki seneye göre 2 kattan fazla büyüten Tapucom, 2021 yılını da senelik bazda 2,5 kat  büyüme ile tamamlamayı planlıyor. 79 kentin 497 ilçesinde işlem gerçekleştiren Tapucom'daki işlem adedinde ilk dört sırada ise İstanbul, Ankara, Antalya ve Bursa yer aldı.  

Tapucom Kurucuları arasında yer alan Emre Erşahin, “Sadece ‘ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturuyoruz. Tarafımızdan yürütülen tüm süreçler taşınmaz ticareti yönetmeliği kapsamında ve şeffaf bir şekilde sürdürülüyor. Sistemde, iş süreçlerinin büyük bölümü Tapucom üzerinden dijital olarak yapılıyor ve böylece evrak kullanımı da neredeyse tamamen ortadan kaldırılmış oluyor” dedi.

Tapucom 1 milyar TL değerinde gayrimenkulü nakde çevirdi!

‘Herkesin bir tapusu olmalı’ sloganıyla faaliyetlerine devam ettiklerini dile getiren Erşahin, “İş modelimiz ile ülkemizde bir ilki gerçekleştirdik. En büyük hayali ‘tapulu bir mal sahibi olmak’ olan halkımızın bu hayaline ulaşması için şeffaf ve güvenli bir alışveriş seçeneği sunduk. Kurumların betona bağlı kalan sermayesini çabucak nakde dönüştürürken vatandaşlarımıza uygun fiyatlı gayrimenkul seçenekleri sunmayı başardık. Vatandaşlarımız bu iş modelimizi öylesine benimsedi ki şimdi mobil uygulamamız üzerinde günün 24 saatinde tapu almak için teklif yarıştırıyorlar. Kurumlardan sonra talep üzerine sıra bireysel satıcılara geldi. Çok yakında bireysel satıcıların da gayrimenkullerini sıfır masrafla ve yine şeffaflıkla satmalarına aracılık edeceğiz. Tapucom’da satıcılar gayrimenkullerini hızla nakde çevirme imkânı yakalarken, işlemleri için ücret ödemek zorunda kalmayacak” dedi.

2021'in ilk 9 ayında 17 milyar TL tapu harcı geliri elde edildi!


Geri Dön