16 / 09 / 2024

Tapuda bir devir kapanıyor! Tapu işlemlerinde hangi şartlar aranmayacak?

Tapuda bir devir kapanıyor! Tapu işlemlerinde hangi şartlar aranmayacak?

Tapu mirasında milyonları ilgilendiren önemli bir değişiklik hayata geçirildi. Miras paylaşımına ilişkin tapu işlemlerinde uzun süredir beklenen düzenlemeler yürürlüğe girdi ve bu yeni düzenlemelerle beraber önemli esneklikler sağlandığı belirtildi. 




Artık mirasın tapuda eşit olarak dağıtılması zorunluluğu ortadan kalktı. Bu değişiklik, özellikle aile içi anlaşmazlıkların önlenmesini amaçlıyor. Kardeşler arasındaki gayrimenkul devri ise yalnızca yazılı anlaşmalarla gerçekleştirilebilecek ve noter onayı gerekmeyecek. Bu sayede mirasçılar, kendi aralarında anlaşarak hızlı ve pratik bir şekilde mülk devrini yapabilecekleri de ifade edildi.

BÜTÜN HİSSEDARLARIN KATILIMI ZORUNLU OLACAK

Yeni düzenleme, özellikle hisseli tapularda önemli bir fark yaratıyor. gercekgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Hisseli tapuların satışında tüm hissedarların ortak kararı gerekecek ve işlemlere doğrudan katılmaları zorunlu olacak. Fakat, hissedarlar, vekâlet vererek avukat aracılığıyla bu işlemleri gerçekleştirebilecekler.

Tapuda bir devir kapanıyor! Tapu işlemlerinde hangi şartlar aranmayacak?

MİRAS EŞİTLİĞİNDE UZLAŞMAYA GİDİLECEK

Bir önceki düzenlemelerde mirasın eşit şekilde dağıtılması zorunluydu, bu da aile içinde anlaşmazlıklara neden olabiliyordu. Şimdi ise taraflar arasında yazılı anlaşmalarla daha esnek ve kişisel tercihlere uygun bir paylaşım yapılabilecek. Uzmanlar, bu değişikliklerin aile içinde huzuru artıracağı ve miras süreçlerinin daha adil sonuçlar doğuracağı yönünde görüş bildiriyor. Yeni düzenleme sayesinde, mirasçılar arasındaki olası anlaşmazlıkların büyük ölçüde azalması beklenmektedir.

Tapu mirasında hangi şartlar kalktı?

Miras sistemi değişiyor mu? Yeni düzenleme ile alınan kararlar neler?

Tapu mirasında yeni düzenleme! Ailesinden miras kalanlar aman dikkat!

Veraset intikali nedir ve nasıl gerçekleşir? 


Geri Dön