17 / 05 / 2024

Tapuda büyük kolaylık! TOKİ'den ev alanlar dikkat: E-Devlet üzerinden...

Tapuda büyük kolaylık! TOKİ'den ev alanlar dikkat: E-Devlet üzerinden...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının gayrimenkul satışlarında tapular e-Devlet'ten alınabilecek. İşte detaylar...



Gayrimenkul alıcıları taksit ve emlak vergisi borcu bulunmama, DASK yaptırmış olma kaydıyla tapu almaya hak kazandığı konut ya da  iş yeri için e-Devlet sistemi üzerinden başvuru gerçekleştirebilecek, kendi ismine kayıtlı olan konut ve iş yeri bilgilerini de görebilecek.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, gayrimenkul alıcıları, e-Devlet üzerinden "TOKİ Tapu Devri İşlemleri" alanına giriş yaparak site yönetiminden aldığı "borcu yoktur" belgesini sisteme yükleyecek. Alıcı, taahhütnameyi onaylayacak ve başvurularını tamamlayacak.

Tapuda büyük kolaylık! TOKİ den ev alanlar dikkat: E-Devlet üzerinden...

Söz konusu başvurunun kabul edilmesinden sonra tapu müdürlüğü, işlemlerin yürütülmesi esnasında gayrimenkul alıcısına ödemesi gereken bedeller SMS ile iletecek. Bu ödemelerin gerçekleştirilmesi ve işlemlerin tamamlanmasıyla gayrimenkul alıcısı adına tapu tescil işlemi sonuçlanmış olacak.

İşlemi sonuçlanan gayrimenkul alıcısı, e-Devlet üzerinden Web Tapu sistemine giriş yaparak, tapu kaydına ulaşabilecek. İsteyen vatandaşlar harçlarını yatırıp tapu senetlerini Web Tapu sistemi üzerinden alabilecek.

Başvurunun olumsuz olarak sonuçlanması halinde de tapu müdürlüğünden gelen bilgiler, gayrimenkul alıcısına iletilerek sorunun çözülmesi beklenecek. Sorun giderildikten sonra vatandaşlar tekrar aynı biçimde başvuru gerçekleştirebilecek.


Geri Dön