02 / 05 / 2024

Tapuların birleştirilmesi!

Tapuların birleştirilmesi!

Tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi olarak tanımlanıyor. Peki tapuların birleştirilmesi işlemi nasıl yapılıyor? Tevhit işleminin masrafı nedir? İşte yanıtı...



Tapuların birleştirilmesi!

Tapuların birleştirilmesi işlemi, "tevhit" olarak ifade ediliyor. Tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı ayrı birden çok taşınmaz malın birleştirilmesi olarak tanımlanıyor.


Peki, tapuların birleştirilmesi işlemi nasıl yapılır? Tapu belgelerinde tevhir işlemi nasıl olur? Tevhit işleminin masrafı nedir? Diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım. 


Tapuların birleştirilmesi işlemi, aynı kişiye ait birden fazla taşınmaz mal için yapılabileceği gibi, farklı kimselere ait taşınmaz mallar için de yapılabiliyor.


Bu işlem kapsamında birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatları ile alınması gerekiyor. 


TaTapuların birleştirilmesi işlemi için gerekenler..

- Taşınmazın bulunduğu yere göre belediye encümeni veya il idare kurulu kararı,


- Kadastro müdürlüğünce üst yazıya bağlanmış üç takım birleştirme dosyası, tescil bildirimi ve kontrol raporu,


- Birleştirme isteminde bulunanın veya temsilcisinin fotoğraflı nüfus hüviyet cüzdanı veya pasaportu ile temsil belgesi.


- Taşınmaz mallardan en az birinin cinsi bina ise deprem sigortası aranır.


Tevhit işleminin masrafı nedir? 

Birleştirme işlemlerinde kayıtlı değerler üzerinden, ayrı ayrı Binde 9.9 oranında harç tahsil ediliyor. 



Tevhit işlemi nasıl yapılır?




Geri Dön