28 / 07 / 2024

Tapulu araziler 2B'ye girdi, gelirler yarı yarıya düşecek!

Tapulu araziler 2B'ye girdi, gelirler yarı yarıya düşecek!

2B'de ilginin az olmasında fiyatların pahalı olması ve satışa sunulan arazilerin yüzde 25 ile 30'unun aslında tapulu araziler olmasına karşın 2B kapsamında gösterilmesinden kaynaklandığı belirtildi...


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


''Orman vasfını yitirmiş araziler'' olarak tanımlanan 2B arazilerinde beklenen ilgi olmayınca başvuru süreleri 3 ay daha uzatıldı. İlginin az olmasında fiyatların pahalı olması ve satışa sunulan arazilerin yüzde 25 ile 30'unun aslında tapulu araziler olmasına karşın 2B kapsamından gösterilmesinden kaynaklandığı belirtiliyor. Bu nedenle Türkiye genelindeki 2B arazilerinin satışından 18 ile 25 milyar TL gelir bekleyen Türkiye'nin ancak bu gelirin yarısının elde toplayabileceği belirtiliyor. 2B kapsamında Türkiye genelinde yaklaşık 280 bin hektar satışa konulmuştu. Dolayısıyla karar en çok 45 bin hektarla en fazla 2B arazisine sahip olan Antalya'yı, 39 bin hektarla Mersin, 35 bin hektara yaklaşan büyüklükle Balıkesir, 31 bin 707 hektarla Ankara, 29 bin 643 hektarla Adapazarı, 29 bin 138 hektarla Muğla ve 18 bin hektarla 7. konumda olan İstanbulluları etkileyecek.

Anayasa Mahkemesi'nden kentsel dönüşüme mini iptal 

Ankara Anayasa Mahkemesi, Belediye Yasası'nda yapılan değişiklikle belediyelere verilen kentsel dönüşüm alanlarında projeye uygun olmayan inşaatları 5 yıl süreyle durdurma yetkisini iptal ederken, ilgili hükmün yürürlüğünü de durdurdu.


Geri Dön