27 / 04 / 2024

Kadroya geçen taşeron işçiye çok kötü haber! EYT’den sonra maaşınız yarı yarıya düşebilir!

Kadroya geçen taşeron işçiye çok kötü haber! EYT’den sonra maaşınız yarı yarıya düşebilir!

Taşeron işçiyken kamuda kadroya geçen işçiler ile belediye şirketlerine geçen işçiler, EYT yasası çıkması halinde işlerine son verilmesi ve maaşlarının yarı yarıya düşme riskiyle karşı karşıya. Peki, öngörülen bu riskin sebebi ne?



Taşeron işçi olarak bilenen işçiler, 2018 yılında genel kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrolarına, mahalli idarelerde ise belediye şirketlerinin işçi pozisyonlarına alındılar. İlk alımda sayıları 900 bin kişi civarında olan taşeron işçinin kamuya alınması ile bazı özel şartlarda ortaya çıkmıştı.

Posta’nın haberine göre; bu şartlar altında alınanlardan 750 bin kişi civarında hâlâ çalışan var. Bu çalışanların iş sözleşmelerinin feshi ile ilgili olarak yasaya özel bir hüküm ilave edilmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön