04 / 05 / 2024

Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Tapu  sahiplerine uyarı geldi. Tapu senedinizi kaybetme riskine karşı önlem almanız gerekiyor. Peki bu konuda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...



Deprem, sel ya da çeşitli afetler nedeniyle taşınmazların tapuları kaybolabiliyor veya bulunamıyor. Bu gibi durumlarda, tapusu kaybolan kişi veya kişilerin endişelenmesine gerek yok. Fakat tapu senedi kaybı yaşayan kişilerin taşınmaz mallarının durumu hakkında bazı bilgileri bilmeleri gerekiyor. 

Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Yeni tapuyu nasıl çıkarabilirim?

Tapu müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen satış işlemlerinin ardından taşınmaz sahibine verilen tapu belgesi kaybedilirse, yeniden düzenlenmesi yine tapu müdürlükleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Tapu belgesi almak için öncelikle taşınmazın bulunduğu bölgedeki Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekiyor . Bu başvuruda yanınızda nüfus cüzdanınızın bulunması hayati önem taşıyor. Zira Tapu Sicil Müdürlükleri, sadece resmi kimlik belgeleriyle işlem yapabilmektedir.

Eğer elinizde bir pasaport varsa, bu belge de kimlik belgesi olarak kabul edilir ve tapu işlemlerinde kullanılabilir.  Yine de alacağınız hizmete göre gerekli kimlik belgelerini önceden teyit etmenizde fayda vardır.


Geri Dön