18 / 05 / 2024

Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Tapu  sahiplerine uyarı geldi. Tapu senedinizi kaybetme riskine karşı önlem almanız gerekiyor. Peki bu konuda nelere dikkat edilmesi gerekiyor? İşte detaylar...



Tapunuz kaybolduysa hemen bunu yapmanız şart! Yoksa bakın ne oluyor?

Hisseli tapu ise farklı bir konu haline geliyor..

Kaybolan tapu belgenizi tekrar çıkarmak için yapmanız gereken ilk işlem, taşınmazın bulunduğu Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurmak olmalıdır. Tapu kaydının yeniden düzenlenebilmesi için resmi kimlik belgeleri, nüfus cüzdanı gibi kullanılmalıdır.

Paylı mülkiyet hisseleri üzerine konulabilecek haciz konusu Türk Medeni Kanunu 688. Maddesinin üçüncü fıkrasında açıkça belirtilmektedir. Maddede paylı mülkiyet hisselerinin taşınır veya taşınmaz mallar ile alacaklar üzerindeki durumuna bakmaksızın geçerlidir. Bu sebeple paylı mülkiyet hisselerinde haciz işlemi yapılabilmesi mümkündür.  Haciz işlemi gerçekleştirilirken, hissenin diğer sahiplerinin haklarını etkilememek adına da özen gösterilmesi gerekmektedir. 

Hisseli tapuların tek bir tapuya dönüştürülmesi, İmar Kanunu’nun 18’inci maddesi uygulamasının yapılmadığı durumlarda mümkündür. Bu uygulama sırasında, tapulu taşınmazlarda bulunan paylı mülkiyet hisselerinin düzenleme ortaklık payı kesildikten sonra kalan pay paydaşlara hisseli olarak tahsis edilebiliyor.  Uygulama ile hisseli tapulardan tek tapuya sahip olunan gayrimenkullere geçiş yapmak mümkün hale geliyor. 

Tapu sahipleri için geri sayım başladı! Ödemeyenlere resmen ceza var! Sakın bu tarihi gözden kaçırmayın!

Tapu sahipleri 5 yıllık paranızı geri alacaksınız! Hemen paranızı alın!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü arazi tapusu olanları uyardı! Tapunuz elinizden gitmesin!


Geri Dön