17 / 05 / 2024

Tapuya randevu almadan gidilir mi?

Tapuya randevu almadan gidilir mi?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyür. Tapudan randevu alamayan veya unutan kişiler, “Tapuya randevu almadan gidilir mi?” sorusuna yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!



TAPUYA RANDEVU ALMADAN GİDİLİR Mİ?

Gayrimenkul alım ve satım işlemleri için tarafların yani alıcı ve satıcıların ya da onların vekillerinin, Tapu Müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor. Tapu dairesinde yapılacak işlemleri gerçekleştirmek için ilk önce Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden randevu almak gerektiği bilinmelidir. Aksi halde randevusuz işlemler gerçekleşmemektedir.

BABADAN OĞULA TAPU DEVRİ NASIL OLUR?

Tapu işlemlerine dair sık sorulan diğer sorulardan biri de babadan oğula tapu devri nasıl olur? sorusudur. Aile içi tapu devri genel olarak miras ve benzeri hallerde eşe tapu devri veya babadan çocuğa tapu devri şeklinde işlemler yapılır. Aile içi tapu devri, gerçek bir satış süreci içerisinde sahip olabileceği gibi kişiler arasında bedelsiz tapu devri şeklinde de daha açık bir şekilde ifade edersek, bağış ya da hibe şeklinde de gerçekleşebilir.

Bedelsiz tapu devrinde ödenen harçlar, normal satış sürecine göre biraz daha fazla olduğundan gayrimenkul devri sırasında satış daha çok tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu yöntem ile birlikte aile içi taşınmaz satışı üçüncü bir kişiye satış yapar gibi işlem yerine getirilmiş olmaktadır. Aile içi tapu devri için bazı belgeler, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinden istenmektedir. İşte istenilen belgeler listesi aşağıdaki gibidir:

Tapunun aslı öncelikle kişi ya da kişilerin yanında olmalıdır,

  • 1 adet fotoğraf gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanının aslı ve sureti gerekmektedir.
  • İlgili belediyeden talep edilen “Vergi borcu yoktur” yazısı ve emlak rayiç bedel yazısı gerekmektedir.
  • Söz konusu gayrimenkul konut ise Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) alınmalıdır.
  • İşlem için gerekli harçların da satışı sırasında önce ödendiğine dair dekontların hazır bulundurulması gerekir.

Baba malını istediği evladına verebilir mi?

Ev alırken tapuda dolandırılmamak için ne yapmak lazım?

Kat mülkiyeti tapusu nasıl olur?


Geri Dön