01 / 05 / 2024

Ekonomist Mahfi Eğilmez sordu: Maserati ile ceza kesmeye gidilir mi?

Ekonomist Mahfi Eğilmez sordu: Maserati ile ceza kesmeye gidilir mi?

Organize suç örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen Maserati ve Ferrari gibi süper lüks araçların Emniyet'e tahsisi tartışmalara neden oldu. Ekonomist Mahfi Eğilmez sordu: Maserati'li polisi gören vatandaş enflasyonun düşeceğine inanır mı?



Organize suç örgütlerine yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen Maserati ve Ferrari gibi süper lüks araçların Emniyet'e tahsisi tartışmalara neden oldu. Ekonomist Mahfi Eğilmez, "Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden trafik polisi var" şeklinde sorarken söz konusu araçlarla ne yapılması gerektiğine dair olarak kendi önerisini de sundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine karşı gerçekleştirdiği operasyonlarda ele geçirilmiş olan toplamda 23 aracın mahkeme kararıyla Emniyet'e verildiğini açıklamıştı.

Ekonomim'de yer alan habere göre İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı görüntüler arasında süper lüks şekilde nitelendirilen ve değeri milyonlarca TL olan Ferrari, Maserati, Mercedes ve BMW gibi markalara ait modeller bulunuyordu.

Yaşanan bu durum sosyal medyada da bir hayli tartışma konusu oldu. Gündemden düşmeyen konuya ekonomist Mahfi Eğilmez de dahil oldu. Mahfi Eğilmez, "Fenomenlerin el konulan lüks arabalarının (Mercedes Maserati, Ferrari vb.) trafik polisine tahsis edilmesi bir tek bana mı tuhaf geliyor" şeklinde bir soru yöneltirken, şu değerlendirmeyi yaptı:

-Dünyanın neresinde Maserati'yle ceza kesmeye giden bir trafik polisi var? Maserati ile gelip Clio araca ceza yazan trafik polisinin yazdığı ceza o arabanın benzin masrafını bile karşılamaz.,

Ekonomist Mahfi Eğilmez sordu: Maserati ile ceza kesmeye gidilir mi?

Mahfi Eğilmez'in önerisi şu şekilde:

Mahfi Eğilmez araçların Emniyet'e tahsisini eleştirirken, lüks otomobillerin nasıl değerlendirilmesi gerektiği ile ilgili olarak öneri de sundu. O öneriler şu şekilde:

Satarsınız o arabaları ve bütçeye gelir yazarsınız daha sonra eğer ihtiyaç varsa her birinden gelen paralarla en az 3-4 tane normal araç alır polise tahsis edersiniz. Trafik polisinin Maserati veya Mercedes'e bindiğini gören vatandaşlar sizce enflasyonun düşeceğine inanır mı?

ALİ YERLİKAYA DUYURMUŞTU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün organize suç örgütlerine karşı yaptığı operasyonlarda ele geçirilmiş olan toplamda 23 aracın mahkeme kararınca emniyete verildiğini açıklamıştı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında "Artık bundan böyle bu araçlar suç örgütlerinin değil, polisimizin emrinde, milletimizin hizmetinde olacak. Ülkemizin huzuru için canla başla çalışan kahraman polislerimizin her bir tanesine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birliğimiz, beraberliğimiz ve huzurumuz daim olsun" demişti.

 

Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 2. Etap'ın değeri şimdiden 18.5 milyar TL'yi aştı!

Zekeriya Yapıcıoğlu: Kişinin oturduğu konutundan emlak vergisi alınmamalı!

Ekonomist Selçuk Geçer çıldırdı! Dalga geçtiler! Dolar 45 TL olunca bakalım ne diyecekler!


Geri Dön