25 / 12 / 2024

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nde çalışmalar tam gaz!

Tarihi Hasanpaşa Gazhanesi'nde çalışmalar tam gaz!

Hasanpaşa Gazhanesi’nin Enerji Müzesi Ve Kültür Merkezi haline dönüştürme çalışmaları son sürat devam ediyor.




Hasanpaşa Gazhanesi’nin Enerji Müzesi ve Kültür Merkezi haline dönüştürme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.


1892 yılında hizmete giren, 50 yıl Fransızlar tarafından işletilen Hasanpaşa Gazhanesi’ni 1931’de millileştirilmiş ve 1945’te de İETT’ye devredildi. 1993 yılında kapanarak o günden sonra kullanılmayan Hasanpaşa Gazhanesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın verdiği talimatla Enerji Müzesi Ve Kültür Merkezi oluyor.


Restorasyon sonrasında enerji sistemleri müzesi ve bilgi tüneli, uluslararası sergi salonu, açık pazar yeri, atölye, 500 kişilik çok amaçlı gösteri salonu, çocuk bilgilendirme evi, 3 adet cep sineması, 40 kişilik 3d sinema ve fuaye alanı, kütüphane, seyir terası, restoran ve kafeterya ile 300 araç kapasiteli otopark yeri olacak olan inşaat alanına ziyaret gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yapılan çalışmalarla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.


Başkan Topbaş konuyla ilgili olarak, “Uzun soluklu bir iş restorasyon işi. Çok kolay bir iş değil. Çünkü hem özgün malzemeyle doğru iş yapmak zorundasınız ve iğne ile kuyu kazmaya benzer. Koruma kurullarının verdiği değerlerle değerlendirilir ve ona göre bunun yol haritasını çizersiniz” dedi.


İstanbul'a 105 Milyarlık Yatırım

Göreve geldikleri günden bu güne İstanbul’a yaptıkları yatırımlar toplamının 105 Milyar olduğunu ve bu yıl ki bütçenin de 16,5 Milyar olduğunu belirten Başkan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Sadece burada yaptığımız yatırım Sadece buraya 87 Milyon TL.  Şu anda İstanbul’un değişik yerlerinde şantiyelerimiz var. Biz her birine her gün gitsek herhalde 2.5 sene gezmemiz lazım. Ama çok etkili ve önemli olanları metroları gezdik, bugün buradayız çok önemsediğimiz ve doğru bir iş yaptığımız bir proje olarak görmekteyiz. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Bizim bakış açımız her daim bu olmuştur. Birileri ne derse desin hep işimize bakıyoruz. Görevimizi yapıyoruz çünkü büyük bir sorumluluk aldık. Bu ülkenin gelişmesi ve gelecek adına biz yerel yönetimler bir farklı yönetim anlayışındayız. İnşallah tamamına erdiririz, beraberce açılışı yaparız. Esasında bir tarih yazıyoruz. Bu sizin çektiğiniz yorgunluklara bir iş olarak bakmayınız. Kültüre tarihe bir katkı olarak bakınız.”



İBB


Geri Dön